Vegan tjap tjoy tofu
Deze vegan tjap tjoy maak je met kastanjechampignons, babymais en wokgroente. Wat 'm extra lekker maakt? De pittige tofureepjes! Smaakvol en al in 20 minuten klaar.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Giet de babymais af en halveer. Halveer ook de champignons.
Verhit de olie in een grote hapjes- of wokpan en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de tofureepjes toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de knoflook, wokgroente en champignons toe en roerbak 3 min.
Zet het vuur laag. Schenk het water bij het groentemengsel en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook. Meng ondertussen de sambal, roerbaksaus en ketjap met de maizena in een kommetje. Roer dit door het groentemengsel tot de bouillon begint te binden.
Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de tjap tjoy erover.
Vegan tjap tjoy tofu
Deze vegan tjap tjoy maak je met kastanjechampignons, babymais en wokgroente. Wat 'm extra lekker maakt? De pittige tofureepjes! Smaakvol en al in 20 minuten klaar.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Giet de babymais af en halveer. Halveer ook de champignons.
Verhit de olie in een grote hapjes- of wokpan en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de tofureepjes toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de knoflook, wokgroente en champignons toe en roerbak 3 min.
Zet het vuur laag. Schenk het water bij het groentemengsel en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook. Meng ondertussen de sambal, roerbaksaus en ketjap met de maizena in een kommetje. Roer dit door het groentemengsel tot de bouillon begint te binden.
Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de tjap tjoy erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
2 tenen knoflook
425 g babymais uit blik
175 g kleine kastanjechampignons
4 el zonnebloemolie
150 g gesneden rode uien
180 g AH Biologisch vegan pittige tofu reepjes
400 g koelverse wokgroente Cambodjaans
200 ml water
½ vegan groentebouillonblokje
1 el sambal oelek
2 el Lee Kum Kee roerbaksaus met paddenstoel
3 el ketjap manis
2 el maizena