Vegan traybake met pompoen, boerenkool en aubergine
bewaar
bewaar

Vegan traybake met pompoen, boerenkool en aubergine

Deze traybake met pompoen, boerenkool en aubergine serveer je met een heerlijke salsa van citroen, pompoenpitten en chilivlokken. Tijd besparen op de dag zelf? De salsa kan je al 2 dagen van tevoren maken!

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de pompoenpitten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 3 min. in het midden van de oven. Haal de pompoenpitten uit de oven en schep op een bord.

Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 2 cm dik en snijd deze plakken door de helft. Snijd de aubergines in blokken van 2 cm. Snijd de grote krieltjes in 4 parten in de lengte en halveer de kleine krieltjes.

Meng de pompoen, aubergine en krieltjes met ⅔ van de olie en de picadillo. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Schep halverwege om. Verdeel de laatste 5 min. de boerenkool door de groenten en aardappel en bak mee.

Snijd ondertussen de ui in parten, de knoflook doormidden en hak de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe het water, de ui, knoflook, peterselie, ⅔ van de pompoenpitten, het citroensap en -rasp, de chilivlokken en de rest van de olie in een hakmolen en hak tot een grove salsa. Roer de rest van de pompoenpitten erdoor. Haal de groenten uit de oven en serveer met de pompoenpittensalsa.

variatietipDe salsa is ook lekker op een dikke snee brood met hummus.
resttipHeb je groenten over? Maak er een rijkgevulde maaltijdsalade mee.  
bereidingstipDe salsa kun je 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan traybake met pompoen, boerenkool en aubergine

Deze traybake met pompoen, boerenkool en aubergine serveer je met een heerlijke salsa van citroen, pompoenpitten en chilivlokken. Tijd besparen op de dag zelf? De salsa kan je al 2 dagen van tevoren maken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig