AH verspakket Italiaanse orzo met aubergine
Orzo: een pastasoort die verrassend veel op rijst lijkt. Hoe je het lekker bereidt? Met olijven, kip en het verspakket van Albert Heijn.
45 min. bereiden
6 ingrediënten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en de Kalamata-olijven in plakjes. Snijd de aubergine en tomaat in grove stukken. Maak de paprika schoon en snijd in grove stukken.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en bleekselderij 5 min. op hoog vuur.
Voeg kipfiletblokjes toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de aubergine en paprika toe en bak 2 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomaat, 300 ml water, de olijven, rozijnen en het zakje kruiden toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken, met de deksel op de pan, op laag vuur tot de groenten gaar zijn. Roer af en toe door.
Breng ondertussen de rest van het water aan de kook en kook hierin de orzo 11 min. Giet af en meng met de gestoofde groenten wanneer deze gaar is.
Bestrooi voor serveren met geraspte Parmezaanse kaas.
AH verspakket Italiaanse orzo met aubergine
Orzo: een pastasoort die verrassend veel op rijst lijkt. Hoe je het lekker bereidt? Met olijven, kip en het verspakket van Albert Heijn.
hoofdgerecht
null personen
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en de Kalamata-olijven in plakjes. Snijd de aubergine en tomaat in grove stukken. Maak de paprika schoon en snijd in grove stukken.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en bleekselderij 5 min. op hoog vuur.
Voeg kipfiletblokjes toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de aubergine en paprika toe en bak 2 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomaat, 300 ml water, de olijven, rozijnen en het zakje kruiden toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken, met de deksel op de pan, op laag vuur tot de groenten gaar zijn. Roer af en toe door.
Breng ondertussen de rest van het water aan de kook en kook hierin de orzo 11 min. Giet af en meng met de gestoofde groenten wanneer deze gaar is.
Bestrooi voor serveren met geraspte Parmezaanse kaas.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 AH Italiaanse orzo met aubergine verspakket
50 g Kalamata-olijven
3 el milde olijfolie
300 g kipfiletblokjes
1½ l water
50 g geraspte Parmezaanse kaas