Kabeljauw uit de airfryer (fish and chips)
bewaar
bewaar

Kabeljauw uit de airfryer (fish and chips)

De airfryer, wat kan-ie niet? In dit recept maak je een variatie op Britse fish and chips van kabeljauw, gewoon uit de airfryer! Krokant wordt het zeker. Serveer met coleslaw en een citroentje.

25 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de airfryer voor op 200 °C.

Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei met de kruidenmix los in een ander diep bord. Meng in een derde diep bord de panko met wat peper en zout.


Dep de kabeljauwfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met peper en eventueel zout. Wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het pankomengsel. Leg de kabeljauwfilets in het mandje van de airfryer, besprenkel ze met de helft van de olie en bak 8 min. Keer halverwege om. Haal uit de airfryer en houd warm onder een bord.

Verdeel de friet over het bakje van de aifryer en besprenkel met de rest van de olijfolie en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep halverwege om.

Maak ondertussen de coleslaw: snijd de peterselie en meng met de rode kool, spitskool, zilveruitjes, 2 el sap van de zilveruitjes (per 2 personen) en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met partjes citroen en ravigotesaus.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kabeljauw uit de airfryer (fish and chips)

De airfryer, wat kan-ie niet? In dit recept maak je een variatie op Britse fish and chips van kabeljauw, gewoon uit de airfryer! Krokant wordt het zeker. Serveer met coleslaw en een citroentje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig