Antiboise
bewaar
bewaar

Antiboise

Antiboise is een grove dressing vernoemd naar de Zuid-Franse stad Antibes. Het is een frisse saus van tomaat, basilicum en kappertjes. Lekker bij geroosterde vis, vlees of groentegerechten.

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Breng een ruime pan water aan de kook. Kerf de schil aan de onderkant van de tomaten kruislings in. Zet een kom koud water met ijsblokjes klaar. Dompel de tomaten 10 sec. onder in het kokende water, schep ze er met een schuimspaan uit en leg ze in het ijswater met ijsblokjes. Nu kun je het velletje er makkelijk afhalen.

Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een kom.

Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van het basilicum en houd ze apart. Snijd de stelen fijn.

Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot, knoflook en basilicumstelen 2 min. Voeg de kappertjes en olijven toe en bak 1 min. mee. Schep uit de pan in de kom met de tomaten.

Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng met de balsamicoazijn door de antiboise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipOok lekker bij de barbecue.
bereidingstipGebruik een extra vierge olijfolie van goede kwaliteit voor antiboise.
achtergrondinfoEr zijn veel verschillende recepten en methodes voor het maken van antiboise. Zo worden de sjalotten soms eerst gestoofd in jus de veau voor ze worden toegevoegd. Maar een ding staat vast: antiboise bevat altijd tomaten, knoflook, kappertjes en olijven.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Antiboise

Antiboise is een grove dressing vernoemd naar de Zuid-Franse stad Antibes. Het is een frisse saus van tomaat, basilicum en kappertjes. Lekker bij geroosterde vis, vlees of groentegerechten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig