Spaghetti met gegrilde aubergine
Spaghetti met gegrilde aubergine: eenvoudig, maar ongelooflijk smaakvol. Hou je van een beetje pit? Spice it up met wat chilivlokken!
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Halveer de snoeptomaten. Haal de basilicumblaadjes van de stelen en snijd de stelen fijn.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op laag vuur en bak de sjalot, knoflook en basilicumsteeltjes 5 min. Voeg de snoeptomaat toe en bak nog 5 min. Voeg de pastasaus toe, breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de aubergines in de lengte doormidden en snijd in plakken van 1 cm. Schep om met de rest van de olie. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de helft van de aubergine ca. 10 min. Keer halverwege en schep op een bord. Herhaal met de rest van de aubergine.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Voeg de aubergine, spaghetti en de helft van de basilicumblaadjes toe aan de pastasaus en roer door. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover. Garneer met de rest van het basilicum.
Spaghetti met gegrilde aubergine
Spaghetti met gegrilde aubergine: eenvoudig, maar ongelooflijk smaakvol. Hou je van een beetje pit? Spice it up met wat chilivlokken!
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Halveer de snoeptomaten. Haal de basilicumblaadjes van de stelen en snijd de stelen fijn.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op laag vuur en bak de sjalot, knoflook en basilicumsteeltjes 5 min. Voeg de snoeptomaat toe en bak nog 5 min. Voeg de pastasaus toe, breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de aubergines in de lengte doormidden en snijd in plakken van 1 cm. Schep om met de rest van de olie. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de helft van de aubergine ca. 10 min. Keer halverwege en schep op een bord. Herhaal met de rest van de aubergine.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Voeg de aubergine, spaghetti en de helft van de basilicumblaadjes toe aan de pastasaus en roer door. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover. Garneer met de rest van het basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
3 tenen knoflook
400 g snoeptomaatjes
15 g verse basilicum
4 el milde olijfolie
400 g pastasaus basilicum
2 aubergines
300 g spaghetti
100 g Parmigiano Reggiano DOP 32+
Dit heb je nodig
grillpan