Pasta met tonijn, tomatensaus en rucola
Een budgetvriendelijke maaltijd waar iedereen gek op is: penne, tonijn, tomatensaus en rucola. En dan bevat deze pasta ook nog eens 240 gram groente per persoon. Win-win!
Aan de slag
Giet de tonijn af, vang de olie op. Snijd de sjalotten in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
Verhit de olie van de tonijn in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit al roerend de sjalotten 5 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Voeg de laatste minuut de knoflook en chilivlokken toe. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 min. Voeg de cherrytomaten en tonijn toe en laat 10 min. stoven op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, vang een kopje kookvocht op.
Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor en serveer.
Pasta met tonijn, tomatensaus en rucola
Een budgetvriendelijke maaltijd waar iedereen gek op is: penne, tonijn, tomatensaus en rucola. En dan bevat deze pasta ook nog eens 240 gram groente per persoon. Win-win!
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Giet de tonijn af, vang de olie op. Snijd de sjalotten in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
Verhit de olie van de tonijn in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit al roerend de sjalotten 5 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Voeg de laatste minuut de knoflook en chilivlokken toe. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 min. Voeg de cherrytomaten en tonijn toe en laat 10 min. stoven op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, vang een kopje kookvocht op.
Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor en serveer.
bewaartip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
160 g tonijnstukken in zonnebloemolie
300 g sjalotten
3 tenen knoflook
500 g cherrytomaten
½ tl chilivlokken
70 g tomatenpuree
300 g penne
85 g rucola