Courgettesoep met spekjes
Groene soep met een twist, we like!
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en kruiden toe. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes in 10 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de spekjes over de soep en garneer met het bakvet van de spekjes.
Courgettesoep met spekjes
Groene soep met een twist, we like!
hoofdgerecht
null personen
205 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en kruiden toe. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes in 10 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de spekjes over de soep en garneer met het bakvet van de spekjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
3 courgettes
1 el traditionele olijfolie
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
2 kippenbouillontabletten
1¼ l water
125 g gerookte spekreepjes
Dit heb je nodig
staafmixer
keukenpapier