Aardbeientaart van Emilie en Pleun
bewaar
bewaar

Aardbeientaart van Emilie en Pleun

Geniet van deze verrukkelijke aardbeientaart, een van de glansrijke winnaars van de 40 jaar Allerhande taartwedstrijd! Proef de Hollandse touch met de heerlijke stroopwafel. Een smaakvol feestje voor elke gelegenheid!

20 min. bereiden / 45 min. oventijd / 2 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Meng de roomboter met de suiker en de vanillesuiker met de mixer tot licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng vervolgens de bloem en bakpoeder erdoor. Pers de limoen uit en voeg 2 el sap toe aan het beslag.

Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 45 min in de oven. Laat helemaal afkoelen (1-2 uur) voordat je de taart vult.

Pers de halve citroen uit. Meng ondertussen de mascarpone, crème fraîche, poedersuiker en 2 el citroensap tot een luchtig maar stevig mengsel. Snijd de helft van de aardbeien in plakjes, de andere helft in partjes.

Verkruimel de stroopwafels. Snijd de afgekoelde cake overlangs in drieën. Besmeer 2 lagen met de helft van het mascarponemengsel, leg de aardbeienplakjes erop en verdeel de helft van het stroopwafelkruim erover. Stapel de laagjes weer op elkaar en besmeer de hele taart met de rest van het mascarponemengsel. Laat 10 min. opstijven in de koelkast. Versier dan met de partjes aardbeien en de rest van het koekkruim.

achtergrondinfoAllerhande 40 jaar - Taartwedstrijd - Pleun: "We wilden een mooie taart, maar niet te druk. We hebben inspiratie opgedaan op Pinterest, maar het is toch een eigen creatie geworden." Emilie: "Maar wel met het cakebeslag van mijn oma. Haar geheim? Geen zelfrijzend bakmeel gebruiken, maar bloem en bakpoeder. Dan wordt de cake luchtiger."
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardbeientaart van Emilie en Pleun

Geniet van deze verrukkelijke aardbeientaart, een van de glansrijke winnaars van de 40 jaar Allerhande taartwedstrijd! Proef de Hollandse touch met de heerlijke stroopwafel. Een smaakvol feestje voor elke gelegenheid!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig