Aardbeientaart van Emilie en Pleun
Geniet van deze verrukkelijke aardbeientaart, een van de glansrijke winnaars van de 40 jaar Allerhande taartwedstrijd! Proef de Hollandse touch met de heerlijke stroopwafel. Een smaakvol feestje voor elke gelegenheid!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Meng de roomboter met de suiker en de vanillesuiker met de mixer tot licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng vervolgens de bloem en bakpoeder erdoor. Pers de limoen uit en voeg 2 el sap toe aan het beslag.
Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 45 min in de oven. Laat helemaal afkoelen (1-2 uur) voordat je de taart vult.
Pers de halve citroen uit. Meng ondertussen de mascarpone, crème fraîche, poedersuiker en 2 el citroensap tot een luchtig maar stevig mengsel. Snijd de helft van de aardbeien in plakjes, de andere helft in partjes.
Verkruimel de stroopwafels. Snijd de afgekoelde cake overlangs in drieën. Besmeer 2 lagen met de helft van het mascarponemengsel, leg de aardbeienplakjes erop en verdeel de helft van het stroopwafelkruim erover. Stapel de laagjes weer op elkaar en besmeer de hele taart met de rest van het mascarponemengsel. Laat 10 min. opstijven in de koelkast. Versier dan met de partjes aardbeien en de rest van het koekkruim.
Aardbeientaart van Emilie en Pleun
Geniet van deze verrukkelijke aardbeientaart, een van de glansrijke winnaars van de 40 jaar Allerhande taartwedstrijd! Proef de Hollandse touch met de heerlijke stroopwafel. Een smaakvol feestje voor elke gelegenheid!
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Meng de roomboter met de suiker en de vanillesuiker met de mixer tot licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng vervolgens de bloem en bakpoeder erdoor. Pers de limoen uit en voeg 2 el sap toe aan het beslag.
Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 45 min in de oven. Laat helemaal afkoelen (1-2 uur) voordat je de taart vult.
Pers de halve citroen uit. Meng ondertussen de mascarpone, crème fraîche, poedersuiker en 2 el citroensap tot een luchtig maar stevig mengsel. Snijd de helft van de aardbeien in plakjes, de andere helft in partjes.
Verkruimel de stroopwafels. Snijd de afgekoelde cake overlangs in drieën. Besmeer 2 lagen met de helft van het mascarponemengsel, leg de aardbeienplakjes erop en verdeel de helft van het stroopwafelkruim erover. Stapel de laagjes weer op elkaar en besmeer de hele taart met de rest van het mascarponemengsel. Laat 10 min. opstijven in de koelkast. Versier dan met de partjes aardbeien en de rest van het koekkruim.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
150 g fijne kristalsuiker
2 zakjes vanillesuiker
4 scharreleieren
200 g tarwebloem
½ zakje bakpoeder
1 limoen
½ citroen
500 g mascarpone
250 ml crème fraîche
2 el poedersuiker
250 g verse aardbeien
3 stroopwafels
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)