Geroosterde pastinaaksalade met peer, walnoten en honing-mosterddressing
Peer, walnoot en honing-mosterddressing gaan perfect samen. Voeg daar geroosterde pastinaak aan toe en je snapt meteen: deze betaalbare paleo-salade wordt een hit bij je gasten.
20 min. bereiden / 25 min. oventijd
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaak en snijd in plakken van 2 cm dik en halveer de grotere plakken. Snijd de rode uien in parten. Snijd elke peer in 6 parten en verwijder het klokhuis. Verdeel de pastinaak, ui en peer over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, peper en eventueel zeezout en bak ca. 25 min. in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Klop de mosterd met de honing, azijn en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Verdeel de helft van de veldsla over borden. Meng de rest van de sla met de geroosterde pastinaak, ui, peer en dressing en verdeel over de borden. Bestrooi met de walnoten.
Geroosterde pastinaaksalade met peer, walnoten en honing-mosterddressing
Peer, walnoot en honing-mosterddressing gaan perfect samen. Voeg daar geroosterde pastinaak aan toe en je snapt meteen: deze betaalbare paleo-salade wordt een hit bij je gasten.
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaak en snijd in plakken van 2 cm dik en halveer de grotere plakken. Snijd de rode uien in parten. Snijd elke peer in 6 parten en verwijder het klokhuis. Verdeel de pastinaak, ui en peer over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, peper en eventueel zeezout en bak ca. 25 min. in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Klop de mosterd met de honing, azijn en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Verdeel de helft van de veldsla over borden. Meng de rest van de sla met de geroosterde pastinaak, ui, peer en dressing en verdeel over de borden. Bestrooi met de walnoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
2 rode uien
2 Conference peren
2 el milde olijfolie
40 g ongebrande walnoten
1 tl grove mosterd
1 tl honing
2 tl appelciderazijn
60 g veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier