Geroosterde pastinaaksalade met peer, walnoten en honing-mosterddressing
bewaar
bewaar

Geroosterde pastinaaksalade met peer, walnoten en honing-mosterddressing

Peer, walnoot en honing-mosterddressing gaan perfect samen. Voeg daar geroosterde pastinaak aan toe en je snapt meteen: deze betaalbare paleo-salade wordt een hit bij je gasten.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaak en snijd in plakken van 2 cm dik en halveer de grotere plakken. Snijd de rode uien in parten. Snijd elke peer in 6 parten en verwijder het klokhuis. Verdeel de pastinaak, ui en peer over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, peper en eventueel zeezout en bak ca. 25 min. in de oven.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Klop de mosterd met de honing, azijn en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.

Verdeel de helft van de veldsla over borden. Meng de rest van de sla met de geroosterde pastinaak, ui, peer en dressing en verdeel over de borden. Bestrooi met de walnoten.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde pastinaaksalade met peer, walnoten en honing-mosterddressing

Peer, walnoot en honing-mosterddressing gaan perfect samen. Voeg daar geroosterde pastinaak aan toe en je snapt meteen: deze betaalbare paleo-salade wordt een hit bij je gasten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig