Gevulde paprika uit de slowcooker
Gezond uit de slowcooker: gevulde paprika's! We vullen ze met quinoa, tempeh-gehakt en kikkerwten en geven smaak met komijn, oregano en kaas.
Aan de slag
Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de dille fijn.
Meng de quinoa met het kruimgehakt, de polpa, het komijnzaad, de gedroogde oregano, de helft van de kaas, de helft van de dille, peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel over de paprika’s en dek af met het kapje van de paprika’s. Schenk het water over de bodem van de slowcooker en verdeel de gevulde paprika’s erover. Doe de deksel op de pan en gaar 3 uur op de hoge stand of 6 uur op de lage stand.
Haal het kapje van de paprika, verdeel de rest van de kaas erover en laat nog 7-8 min. met de deksel op de pan bakken tot de kaas is gesmolten.
Roer de zuivelspread los met de rest van het water. Garneer de paprika’s met de rest van de dille en dek af met het dakje van de paprika. Serveer met de zuivelspread.
Gevulde paprika uit de slowcooker
Gezond uit de slowcooker: gevulde paprika's! We vullen ze met quinoa, tempeh-gehakt en kikkerwten en geven smaak met komijn, oregano en kaas.
hoofdgerecht
null porties
400 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de dille fijn.
Meng de quinoa met het kruimgehakt, de polpa, het komijnzaad, de gedroogde oregano, de helft van de kaas, de helft van de dille, peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel over de paprika’s en dek af met het kapje van de paprika’s. Schenk het water over de bodem van de slowcooker en verdeel de gevulde paprika’s erover. Doe de deksel op de pan en gaar 3 uur op de hoge stand of 6 uur op de lage stand.
Haal het kapje van de paprika, verdeel de rest van de kaas erover en laat nog 7-8 min. met de deksel op de pan bakken tot de kaas is gesmolten.
Roer de zuivelspread los met de rest van het water. Garneer de paprika’s met de rest van de dille en dek af met het dakje van de paprika. Serveer met de zuivelspread.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 zakken paprikamix
400 g kikkererwten in blik
10 g verse dille
175 g biologische quinoa
175 g Vivera Plantaardig kruimgehakt
400 g polpa
2 tl gemalen komijnzaad
2 el gedroogde oregano
150 g geraspte Goudse belegen 30+ kaas
140 ml water
100 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)