Bulgur pilav (rijst van bulgur)
Bulgur pilav maak je met tomaat, paprika en kippenbouillon. Heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij köfte of kebab van lamsgehakt. Eet smakelijk!
20 min. bereiden / 14 min. wachten
8 ingrediënten
Aan de slag
Snipper de uien zo fijn mogelijk. Snijd de tomaten en paprika’s heel fijn.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui en paprika al roerend 5 min.
Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de bulgur door de groenten. Zeef de bouillon boven de pan en schenk het water erbij. Breng op hoog vuur aan de kook. Roer goed door, zet het vuur laag en sluit de pan af met de deksel. Laat de bulgur 9 min. garen.
Zet het vuur uit en laat de bulgur nog 5 min. staan met de deksel op de pan, voor serveren.
Bulgur pilav (rijst van bulgur)
Bulgur pilav maak je met tomaat, paprika en kippenbouillon. Heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij köfte of kebab van lamsgehakt. Eet smakelijk!
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
14 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien zo fijn mogelijk. Snijd de tomaten en paprika’s heel fijn.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui en paprika al roerend 5 min.
Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de bulgur door de groenten. Zeef de bouillon boven de pan en schenk het water erbij. Breng op hoog vuur aan de kook. Roer goed door, zet het vuur laag en sluit de pan af met de deksel. Laat de bulgur 9 min. garen.
Zet het vuur uit en laat de bulgur nog 5 min. staan met de deksel op de pan, voor serveren.
combinatietip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
3 tomaten
2 rode paprika's
3 el traditionele olijfolie
2 tl tomatenpuree
300 g bulgur
400 ml kippenbouillon
75 ml water