Gender reveal cupcakes
Beschuit met muisjes, maar dan anders! In dit recept doe je de gekleurde muisjes namelijk in een cupcake. Ideaal voor een gender reveal party. Geef de cupcakes een dakje van botercrème, top af met discodip en het feest kan beginnen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Doe 175 g boter, 150 g suiker en het vanille-extract in een mengkom en klop met een handmixer met gardes romig. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorig volledig is opgenomen.
Zet de mixer op de laagste stand en voeg het zout en, lepel voor lepel, het bakmeel toe tot alles is opgenomen. Mix niet te lang.
Verdeel de vormpjes over de holtes van de bakvorm en verdeel het beslag erover. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15–20 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uitkomt, zijn de cupcakes gaar. Laat de cupcakes 5 min. in de vorm zitten, haal ze eruit en laat volledig afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de botercrème. Meng de rest van de suiker met de custardpoeder en ⅕ van de melk. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Breng de rest van de melk in een kleine steelpan aan de kook met het vanillemerg en het vanillestokje. Haal de melk van het vuur, verwijder het vanillestokje en giet een scheutje hete melk bij het custardmengsel. Roer goed en voeg al roerend de rest van de melk toe.
Giet alles terug in de pan en breng het roommengsel al roerend aan de kook. Laat ca. 2 min. koken, tot de room dik wordt. Giet de room in een lage schaal en dek direct op het oppervlak af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat 30 min. afkoelen.
Klop met een mixer met gardes de overige boter met de afgekoelde banketbakkersroom en de basterdsuiker op lage snelheid tot een gladde crème. Dit duurt ca. 10 min.
Doe de botercrème in een spuitzak. Maak aan de bovenkant van de cupcakes in het midden een holte van 3 cm. Vul de cupcakes met de gekleurde muisjes. Maak met de botercrème mooie grote rozetten op de bovenkant van de cupcakes, zodat de muisjes niet zichtbaar zijn. Bestrooi eventueel met discosprinkles.
Gender reveal cupcakes
Beschuit met muisjes, maar dan anders! In dit recept doe je de gekleurde muisjes namelijk in een cupcake. Ideaal voor een gender reveal party. Geef de cupcakes een dakje van botercrème, top af met discodip en het feest kan beginnen.
null personen
495 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Doe 175 g boter, 150 g suiker en het vanille-extract in een mengkom en klop met een handmixer met gardes romig. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorig volledig is opgenomen.
Zet de mixer op de laagste stand en voeg het zout en, lepel voor lepel, het bakmeel toe tot alles is opgenomen. Mix niet te lang.
Verdeel de vormpjes over de holtes van de bakvorm en verdeel het beslag erover. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15–20 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uitkomt, zijn de cupcakes gaar. Laat de cupcakes 5 min. in de vorm zitten, haal ze eruit en laat volledig afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de botercrème. Meng de rest van de suiker met de custardpoeder en ⅕ van de melk. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Breng de rest van de melk in een kleine steelpan aan de kook met het vanillemerg en het vanillestokje. Haal de melk van het vuur, verwijder het vanillestokje en giet een scheutje hete melk bij het custardmengsel. Roer goed en voeg al roerend de rest van de melk toe.
Giet alles terug in de pan en breng het roommengsel al roerend aan de kook. Laat ca. 2 min. koken, tot de room dik wordt. Giet de room in een lage schaal en dek direct op het oppervlak af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat 30 min. afkoelen.
Klop met een mixer met gardes de overige boter met de afgekoelde banketbakkersroom en de basterdsuiker op lage snelheid tot een gladde crème. Dit duurt ca. 10 min.
Doe de botercrème in een spuitzak. Maak aan de bovenkant van de cupcakes in het midden een holte van 3 cm. Vul de cupcakes met de gekleurde muisjes. Maak met de botercrème mooie grote rozetten op de bovenkant van de cupcakes, zodat de muisjes niet zichtbaar zijn. Bestrooi eventueel met discosprinkles.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
475 g ongezouten roomboter
175 g fijne kristalsuiker
½ tl vanille-extract
4 middelgrote eieren
175 g zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
25 g custardpoeder
250 ml volle melk
½ vanillestokje
100 g witte basterdsuiker
100 g roze/witte of blauw/witte muisjes
Dit heb je nodig
papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
sateprikker
vershoudfolie
spuitzak