Courgette-komkommersoep
Deze vegan courgette-komkommersoep zit boordevol groene groenten en staat al in 20 min. op tafel. Lekker met een topping van knapperig amandelschaafsel en rucola.
Aan de slag
Snijd de bosuitjes en courgettes in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de bosui, courgette en knoflook in 5 min. goudbruin.
Verwijder ondertussen van ¼ van de komkommers de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.
Snijd de rest van de komkommers in stukken en doe ze met het courgettemengsel, 40 g rucola (per 4 personen), het lauwwarme water en het bouillonblokje in een soeppan. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de blokjes komkommer erdoor.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verdeel de lauwwarme soep over kommen en garneer met de rest van de olie, de rest van de rucola en het amandelschaafsel.
Courgette-komkommersoep
Deze vegan courgette-komkommersoep zit boordevol groene groenten en staat al in 20 min. op tafel. Lekker met een topping van knapperig amandelschaafsel en rucola.
hoofdgerecht
null personen
230 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bosuitjes en courgettes in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de bosui, courgette en knoflook in 5 min. goudbruin.
Verwijder ondertussen van ¼ van de komkommers de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.
Snijd de rest van de komkommers in stukken en doe ze met het courgettemengsel, 40 g rucola (per 4 personen), het lauwwarme water en het bouillonblokje in een soeppan. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de blokjes komkommer erdoor.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verdeel de lauwwarme soep over kommen en garneer met de rest van de olie, de rest van de rucola en het amandelschaafsel.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
7 bosuien
2 courgettes
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
2 komkommers
85 g rucola
1 vegan bouillonblokje
4 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
staafmixer