Curry met kokosmelk en geroosterde aubergine
Deze curry is smaakvol door ras el hanout, gember en karwijzaad. En hij is ook nog eens ketoproof. Top af met geroosterde aubergine en eet smakelijk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de lengte in 6 parten, meng met de helft van de ras el hanout, ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit ⅙ van de olie in een hapjespan en bak de ui, gember en de helft van de knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en de rest van de ras el hanout toe en bak 1 min. mee.
Voeg de kokosmelk, het water, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de rest van de knoflook met het karwijzaad 3 min. Voeg de spitskool toe en bak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Verdeel de curry en spitskool over diepe borden en verdeel de aubergine erover. Bestrooi met de koriander.
Curry met kokosmelk en geroosterde aubergine
Deze curry is smaakvol door ras el hanout, gember en karwijzaad. En hij is ook nog eens ketoproof. Top af met geroosterde aubergine en eet smakelijk.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de lengte in 6 parten, meng met de helft van de ras el hanout, ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit ⅙ van de olie in een hapjespan en bak de ui, gember en de helft van de knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en de rest van de ras el hanout toe en bak 1 min. mee.
Voeg de kokosmelk, het water, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de rest van de knoflook met het karwijzaad 3 min. Voeg de spitskool toe en bak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Verdeel de curry en spitskool over diepe borden en verdeel de aubergine erover. Bestrooi met de koriander.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
2 tl ras el hanout
3 el zonnebloemolie
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
15 g verse gember
4 tomaten
200 ml kokosmelk
50 ml water
½ tl karwijzaad
200 g koelvers fijngesneden spitskool
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
bakpapier