Aspergesalade met gepocheerd ei en gestoofde sjalot
Een ketoproof salade van asperges en gestoofde sjalot, met daarop een gepocheerd eitje. Top af met een zelfgemaakte botersaus en bestrooi met hazelnoten en peterselie. Klinkt goed, toch? Goed nieuws: zo smaakt het ook!
Aan de slag
Halveer de sjalotten in de lengte en snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalotten op de snijkant 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boter en ⅔ van de peterselie toe, doe de deksel op de pan en laat ca. 20 min. op laag vuur stoven.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Halveer de asperges in de breedte, leg ze in een stoommand of -pan en stoom in 10 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en snijd deze helft in parten.
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze 3 min.
Meng de sla met de sjalotten en asperges en verdeel over borden. Leg het gepocheerde ei erop, besprenkel met de botersaus van de sjalotten en bestrooi met de hazelnoten, de rest van de peterselie en citroenrasp. Serveer met een partje citroen.
Aspergesalade met gepocheerd ei en gestoofde sjalot
Een ketoproof salade van asperges en gestoofde sjalot, met daarop een gepocheerd eitje. Top af met een zelfgemaakte botersaus en bestrooi met hazelnoten en peterselie. Klinkt goed, toch? Goed nieuws: zo smaakt het ook!
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de sjalotten in de lengte en snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalotten op de snijkant 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boter en ⅔ van de peterselie toe, doe de deksel op de pan en laat ca. 20 min. op laag vuur stoven.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Halveer de asperges in de breedte, leg ze in een stoommand of -pan en stoom in 10 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en snijd deze helft in parten.
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze 3 min.
Meng de sla met de sjalotten en asperges en verdeel over borden. Leg het gepocheerde ei erop, besprenkel met de botersaus van de sjalotten en bestrooi met de hazelnoten, de rest van de peterselie en citroenrasp. Serveer met een partje citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 sjalotten
10 g verse peterselie
1 el milde olijfolie
50 g ongezouten roomboter
500 g verse witte asperges
25 g hazelnoten
½ citroen
1 el azijn
2 middelgrote eieren
50 g veldsla
Dit heb je nodig
stoompan