Omelet met spinazie, courgette en witte kaas
Deze omelet maak je van spinazie, witte kaas en courgette. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en serveer met wittekaasdip. Een ware (keto) traktatie!
Aan de slag
Ontdooi de spinazie. Snijd de knoflook fijn en schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Verkruimel de witte kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers deze helft uit.
Klop de eieren los met de yoghurt, de helft van de kaas, spinazie, Italiaanse kruiden, ½ tl (per 2 personen) citroenrasp, peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 2 min. op middelhoog vuur. Schenk het ei-spinaziemengsel erbij, doe de deksel op de pan en bak op laag vuur in ca. 10 min. gaar.
Doe ondertussen de rest van de kaas met rest van de yoghurt, 1 tl (per 2 personen) citroensap, peper en evt. zout in een kleine hakmolen. Mix tot een luchtige crème. Snijd de tomaten in parten en schep om met de rest van de olie, peper en eventueel zout.
Snijd de omelet in stukken en serveer met de tomaten en wittekaasdip.
Omelet met spinazie, courgette en witte kaas
Deze omelet maak je van spinazie, witte kaas en courgette. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en serveer met wittekaasdip. Een ware (keto) traktatie!
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de spinazie. Snijd de knoflook fijn en schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Verkruimel de witte kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers deze helft uit.
Klop de eieren los met de yoghurt, de helft van de kaas, spinazie, Italiaanse kruiden, ½ tl (per 2 personen) citroenrasp, peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 2 min. op middelhoog vuur. Schenk het ei-spinaziemengsel erbij, doe de deksel op de pan en bak op laag vuur in ca. 10 min. gaar.
Doe ondertussen de rest van de kaas met rest van de yoghurt, 1 tl (per 2 personen) citroensap, peper en evt. zout in een kleine hakmolen. Mix tot een luchtige crème. Snijd de tomaten in parten en schep om met de rest van de olie, peper en eventueel zout.
Snijd de omelet in stukken en serveer met de tomaten en wittekaasdip.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g diepvries spinazie
1 teen knoflook
1 courgette
100 g witte kaas
½ citroen
4 middelgrote eieren
2 el Griekse yoghurt 10%
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el milde olijfolie
3 tomaten