Geroosterde knolselderijsteaks met miso glaze en zwarte rijst (advertorial)
De sticky glaze maakt de zacht gegaarde groentesteaks af. Een heerlijk vegan hoofdgerecht voor op de kersttafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de plantaardige margarine op kamertemperatuur komen. Boen de knolselderij schoon en snijd de wortels er af. Prik de knol rondom 30 keer in met een vork. Smeer in met 25 g margarine (per 4 personen) en verpak in aluminiumfolie. Rooster ca. 1 uur en 30 min. in de oven.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Haal de korianderblaadjes van de stelen en snijd de stelen fijn. Doe de stelen met de gember, sesamolie en het limoensap in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Snijd de rode peper en het bosuitje in dunne ringen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met de dressing, het limoenrasp, de sojabonen, bosui en rode peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smelt ondertussen de rest van de margarine in een kleine steelpan. Voeg de misopasta, ahornsiroop en sojasaus toe, roer door. Laat in 2-3 min. tot een glaze inkoken op laag vuur. Haal de knol uit de oven, verwijder de folie. Snijd aan weerszijden 1 cm van de bolle kant af, deze gebruik je niet. Snijd de knol in 4 plakken van 2 cm (per 4 personen). Smeer rondom in met ¾ van de glaze en rooster ca. 15 min. in de oven.
Verdeel de rijst en steaks over platte borden. Schep de rest van de glaze erover. Bestrooi met de korianderblaadjes. Serveer met een glas Wild Pig Sauvignon blanc.
Geroosterde knolselderijsteaks met miso glaze en zwarte rijst (advertorial)
De sticky glaze maakt de zacht gegaarde groentesteaks af. Een heerlijk vegan hoofdgerecht voor op de kersttafel.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
40 min. bereiden
105 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de plantaardige margarine op kamertemperatuur komen. Boen de knolselderij schoon en snijd de wortels er af. Prik de knol rondom 30 keer in met een vork. Smeer in met 25 g margarine (per 4 personen) en verpak in aluminiumfolie. Rooster ca. 1 uur en 30 min. in de oven.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Haal de korianderblaadjes van de stelen en snijd de stelen fijn. Doe de stelen met de gember, sesamolie en het limoensap in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Snijd de rode peper en het bosuitje in dunne ringen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met de dressing, het limoenrasp, de sojabonen, bosui en rode peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smelt ondertussen de rest van de margarine in een kleine steelpan. Voeg de misopasta, ahornsiroop en sojasaus toe, roer door. Laat in 2-3 min. tot een glaze inkoken op laag vuur. Haal de knol uit de oven, verwijder de folie. Snijd aan weerszijden 1 cm van de bolle kant af, deze gebruik je niet. Snijd de knol in 4 plakken van 2 cm (per 4 personen). Smeer rondom in met ¾ van de glaze en rooster ca. 15 min. in de oven.
Verdeel de rijst en steaks over platte borden. Schep de rest van de glaze erover. Bestrooi met de korianderblaadjes. Serveer met een glas Wild Pig Sauvignon blanc.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g plantaardige margarine
800 g knolselderij
1 limoen
5 g verse koriander
10 g verse gember
2 el sesamolie
1 rode peper
1 bosui
200 g zwarte rijst
150 g koelverse sojabonen
3 el misopasta
8 el ahornsiroop
1 el sojasaus
750 ml Wild Pig Sauvignon blanc
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker