Rijstbowl met in gember gemarineerde zalm (advertorial)
Stel je voor: een kleurrijke kom waarin sticky rijst, zalm en een regenboog aan groenten samenkomen. Met of zonder stokjes, dat is aan jou.
Aan de slag
Meng 3 el vocht van de gingersticks (per 4 personen) met de sesamolie en de woksaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de zalm erin en wentel door de marinade. Laat buiten de koelkast marineren tot gebruik.
Kook de poke rice volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over een schaal en meng ⅓ van de rijstazijn en ⅓ van suiker erdoor. Laat afkoelen.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer in boogjes van een ½ cm. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Meng de peen julienne met ⅓ van de rijstazijn en ⅓ van suiker, ‘masseer’ met schone handen, zodat het wat zachter wordt. Doe hetzelfde met de rodekool en de rest van de rijstazijn en suiker. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de zalm uit de marinade. Breng de marinade met het water in een steelpan aan de kook en laat in ca. 5 min. op laag vuur inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper. Roer door.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Wrijf de zalm in met de zonnebloemolie en gril 6-8 min. Keer halverwege. Breek de zalm in grove stukken, schep op een bord en schenk de ingekookte marinade erover.
Zet alle groenten, gingersticks, rijst en zalm in aparte bakjes op tafel, zodat iedereen een eigen bowl kan samenstellen.
Rijstbowl met in gember gemarineerde zalm (advertorial)
Stel je voor: een kleurrijke kom waarin sticky rijst, zalm en een regenboog aan groenten samenkomen. Met of zonder stokjes, dat is aan jou.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng 3 el vocht van de gingersticks (per 4 personen) met de sesamolie en de woksaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de zalm erin en wentel door de marinade. Laat buiten de koelkast marineren tot gebruik.
Kook de poke rice volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over een schaal en meng ⅓ van de rijstazijn en ⅓ van suiker erdoor. Laat afkoelen.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer in boogjes van een ½ cm. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Meng de peen julienne met ⅓ van de rijstazijn en ⅓ van suiker, ‘masseer’ met schone handen, zodat het wat zachter wordt. Doe hetzelfde met de rodekool en de rest van de rijstazijn en suiker. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de zalm uit de marinade. Breng de marinade met het water in een steelpan aan de kook en laat in ca. 5 min. op laag vuur inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper. Roer door.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Wrijf de zalm in met de zonnebloemolie en gril 6-8 min. Keer halverwege. Breek de zalm in grove stukken, schep op een bord en schenk de ingekookte marinade erover.
Zet alle groenten, gingersticks, rijst en zalm in aparte bakjes op tafel, zodat iedereen een eigen bowl kan samenstellen.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
20 g Saitaku Poke ginger sticks
½ el sesamolie
4 el woksaus teriyaki
310 g verse zalmfilets
375 g Saitaku poke rice
9 el rijstazijn
1½ el kristalsuiker
1 komkommer
1 bosui
150 g peen julienne
150 g biologische rodekool
4 el water
1 el zonnebloemolie
150 g koelverse sojabonen
Dit heb je nodig
grillpan