Upside-downgeitenkaastaartje
Verrassend makkelijk, deze upside-downgeitenkaastaartjes! Smaakvol met honing en tijm, feestelijk met goudspray. Ideaal als voorgerecht, want de bereiding duurt maar 10 minuten. Hup de oven in en een halfuur later kan je al aan tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in dunne ringen. Verdeel de honing in 4 cirkels (per 4 personen) van ca. Ø 7 cm. op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daarop de takjes tijm, de rode ui en een plakje geitenkaas. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Steek met het uitsteekrondje 4 rondjes (per 4 personen) uit het bladerdeeg, de rest gebruik je niet. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg de plakjes bladerdeeg op de geitenkaas en druk voorzichtig een beetje aan. Bak de taartjes in ca. 20 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. De honing loopt een beetje uit.
Leg ondertussen een vork en een mes aan een kant van een donker bordje en spuit het bordje goud met de goudspray en verwijder de vork en het mes. Decoreer zo ook de rest van de bordjes.
Haal de taartjes uit de oven en laat ze 5 min afkoelen. Schuif voorzichtig een spatel onder de taartjes, draai de taartjes om en verdeel over de bordjes. Serveer direct.
Upside-downgeitenkaastaartje
Verrassend makkelijk, deze upside-downgeitenkaastaartjes! Smaakvol met honing en tijm, feestelijk met goudspray. Ideaal als voorgerecht, want de bereiding duurt maar 10 minuten. Hup de oven in en een halfuur later kan je al aan tafel.
voorgerecht
null personen
155 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in dunne ringen. Verdeel de honing in 4 cirkels (per 4 personen) van ca. Ø 7 cm. op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daarop de takjes tijm, de rode ui en een plakje geitenkaas. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Steek met het uitsteekrondje 4 rondjes (per 4 personen) uit het bladerdeeg, de rest gebruik je niet. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg de plakjes bladerdeeg op de geitenkaas en druk voorzichtig een beetje aan. Bak de taartjes in ca. 20 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. De honing loopt een beetje uit.
Leg ondertussen een vork en een mes aan een kant van een donker bordje en spuit het bordje goud met de goudspray en verwijder de vork en het mes. Decoreer zo ook de rest van de bordjes.
Haal de taartjes uit de oven en laat ze 5 min afkoelen. Schuif voorzichtig een spatel onder de taartjes, draai de taartjes om en verdeel over de bordjes. Serveer direct.
variatietip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
2 el honing
4 takjes verse tijm
4 plakjes verse geitenkaas naturel 45+
1 rol vers bladerdeeg
1 flesje gold glitterspray
Dit heb je nodig
bakpapier
ronde uitsteekvorm (Ø8cm)