Visragout in zilveren pasteibakjes van London Loy
Het vettige van de roomboter, het krokante van het bladerdeegbakje, de dikke saus van de vis. Dat hele palet is een heelijke combinatie. Eet 'm lauwwarm.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Bak de pasteibakjes in 10 min. lichtbruin. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik. Spuit rondom zilver met de glitterspray. Snijd ondertussen de dille fijn. Breek de gerookte forel in stukken van 2 cm.
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot die lichtjes begint te kleuren. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk en visfond in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat de saus op laag vuur al roerend 2-3 min. zachtjes koken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in 4 parten. Roer ⅔ van de dille, de dragon, forelstukken, ⅔ van de Hollandse garnalen en het citroenrasp door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasteibakjes over de borden, schep de visragout erin en bestrooi met de rest van de Hollandse garnalen en de rest van de dille.
Visragout in zilveren pasteibakjes van London Loy
Het vettige van de roomboter, het krokante van het bladerdeegbakje, de dikke saus van de vis. Dat hele palet is een heelijke combinatie. Eet 'm lauwwarm.
voorgerecht
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Bak de pasteibakjes in 10 min. lichtbruin. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik. Spuit rondom zilver met de glitterspray. Snijd ondertussen de dille fijn. Breek de gerookte forel in stukken van 2 cm.
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot die lichtjes begint te kleuren. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk en visfond in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat de saus op laag vuur al roerend 2-3 min. zachtjes koken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in 4 parten. Roer ⅔ van de dille, de dragon, forelstukken, ⅔ van de Hollandse garnalen en het citroenrasp door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasteibakjes over de borden, schep de visragout erin en bestrooi met de rest van de Hollandse garnalen en de rest van de dille.
serveertip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 pasteibakjes
1 flesje silver glitter spray
5 g verse dille
125 g gerookte forelfilet
25 g ongezouten roomboter
30 g bloem
100 ml halfvolle melk
150 ml visfond
1 citroen
5 g gedroogde dragon
100 g verse Hollandse garnalen