Pasta met geroosterde aubergine, boerenkool en geitenkaas (advertorial)
Aubergine en boerenkool door de Italiaanse pasta blijkt een supercombi. De groenten krijgen door het roosteren een intsense smaak. Genieten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm, schep om met ¾ van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout en rooster ca. 30 min. in de oven.
Schep ondertussen de boerenkool om met de rest van de olie en verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout, schuif net onder de bakplaat met aubergine en rooster ca. 20 min. Schep halverwege om en wissel de bakplaten om.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
Rasp ondertussen de kaas en verwarm de tomatensaus 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Meng de pasta met de tomatensaus, aubergine en boerenkool. Bestrooi met de kaas en serveer.
Pasta met geroosterde aubergine, boerenkool en geitenkaas (advertorial)
Aubergine en boerenkool door de Italiaanse pasta blijkt een supercombi. De groenten krijgen door het roosteren een intsense smaak. Genieten!
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm, schep om met ¾ van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout en rooster ca. 30 min. in de oven.
Schep ondertussen de boerenkool om met de rest van de olie en verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout, schuif net onder de bakplaat met aubergine en rooster ca. 20 min. Schep halverwege om en wissel de bakplaten om.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
Rasp ondertussen de kaas en verwarm de tomatensaus 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Meng de pasta met de tomatensaus, aubergine en boerenkool. Bestrooi met de kaas en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
4 el milde olijfolie
150 g verse boerenkool
300 g biologische schelpjespasta
75 g belegen geitenkaas 50+ stuk
400 g Mutti pastasaus basilico
Dit heb je nodig
bakpapier