Romige rijst met gebraden kip en broccoli van London Loy
bewaar
bewaar

Romige rijst met gebraden kip en broccoli van London Loy

Heb je nog broccoli in de diepvries? Maak dan deze romige rijst met gebraken kip en broccoli van London Loy! Je kunt de kip ook vervangen door een vegetarisch alternatief.

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kippendijen in een kom met ¼ van de olie, de knoflookpoeder, baharat en peper. Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng in een kom de broccoliroosjes met ⅓ olie, peper en eventueel zout. Verdeel de broccoli over de andere helft van de bakplaat, naast de kip, en bak ca. 25 min. in de oven.

Snipper ondertussen de ui. Verhit de rest van de olie op middelhoog vuur in een hapjespan. Fruit de ui 2 min. Voeg de rijst toe en verkruimel het bouillonblokje erover, bak 3 min. Voeg de slagroom en het water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook. Laat 10-12 min. op laag vuur koken.

Spoel de mais in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

Voeg de boter en mais toe aan de rijst en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de romige rijst over de borden en verdeel de broccoli en kip erover. Serveer direct.

bewaartipJe kunt de rijst 1 dag van tevoren koken. Deze behoudt dan meer structuur in het gerecht.
vegatipLaat de kip weg of vervang door een vegavariant.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige rijst met gebraden kip en broccoli van London Loy

Heb je nog broccoli in de diepvries? Maak dan deze romige rijst met gebraken kip en broccoli van London Loy! Je kunt de kip ook vervangen door een vegetarisch alternatief.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig