Parmigiana di Zucchine van Heinz (advertentie)
Koken met Heinz: De overheerlijke Italiaanse klassieker maar deze keer met courgette.
Aan de slag
Maak de courgettes schoon en snijd ze in de lengte in plakken. Klop de eieren los samen met 30 gr Parmezaanse kaas. Doop de courgettes in de losgeklopte eieren met Parmezaanse kaas, vervolgens in bloem en bestrooi de plakken met peper en zout. Bak de courgettes in een pan met een dun laagje olijfolie tot goudbruin en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Snijd de mozzarella in plakjes en dep droog met keukenpapier. Rasp de resterende Parmezaanse kaas.
Bouw de Parmigiana di Zucchine op door te beginnen met een laag Heinz Tomato Frito® Chilli en leg daar vervolgens een laagje met courgette plakken op. Beleg de courgette met mozzarella. Herhaal dit in deze volgorde en top de parmigiana af met een laag Heinz Tomato Frito® Chilli en daarop de resterende geraspte Parmezaanse kaas. Verwarm de oven op 170°C en zet vervolgens de schaal voor 35 minuten in de oven tot goudbruin.
Snijd de parmigiana en serveer met een takje basilicum. Buon appetito!
Parmigiana di Zucchine van Heinz (advertentie)
Koken met Heinz: De overheerlijke Italiaanse klassieker maar deze keer met courgette.
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Maak de courgettes schoon en snijd ze in de lengte in plakken. Klop de eieren los samen met 30 gr Parmezaanse kaas. Doop de courgettes in de losgeklopte eieren met Parmezaanse kaas, vervolgens in bloem en bestrooi de plakken met peper en zout. Bak de courgettes in een pan met een dun laagje olijfolie tot goudbruin en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Snijd de mozzarella in plakjes en dep droog met keukenpapier. Rasp de resterende Parmezaanse kaas.
Bouw de Parmigiana di Zucchine op door te beginnen met een laag Heinz Tomato Frito® Chilli en leg daar vervolgens een laagje met courgette plakken op. Beleg de courgette met mozzarella. Herhaal dit in deze volgorde en top de parmigiana af met een laag Heinz Tomato Frito® Chilli en daarop de resterende geraspte Parmezaanse kaas. Verwarm de oven op 170°C en zet vervolgens de schaal voor 35 minuten in de oven tot goudbruin.
Snijd de parmigiana en serveer met een takje basilicum. Buon appetito!
bereidingstip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g courgette
3 middelgrote scharreleieren
150 g Parmigiano Reggiano
8 el bloem
3 el olijfolie extra vierge
300 g buffelmozzarella
700 g Heinz Tomato Frito chilli
Dit heb je nodig
keukenpapier
ovenschaal S: 22 x 13 x 5 cm