Pasta alla gricia van Liguori (advertentie)
Koken met Liguori: authentiek Italiaanse pasta voor een traditioneel recept uit de regio Lazio. De ingrediënten zijn een hemelse combinatie van pasta, Pecorino kaas en guanciale. Simpel, maar oh zo lekker.
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook de pasta naar bereidingswijze op de verpakking.
Rasp de pecorino kaas in een kom.
Bak de guanciale blokjes in een pan tot ze knapperig zijn, let op dat het niet verbrand.
Schep de guanciale blokjes uit de pan, zet part. Vang het vet uit de pan op in een kommetje.
Wanneer de pasta gereed is, giet af en vang een kopje kookvocht op. Voeg de pasta terug in de pan op laag vuur. Voeg een eetlepel vet en een beetje kookwater toe. Voeg de pecorino kaas en pancetta toe, kruid met peper naar smaak en roer goed door. Voeg extra kaas en peper naar smaak toe. Buon Appetito!
Pasta alla gricia van Liguori (advertentie)
Koken met Liguori: authentiek Italiaanse pasta voor een traditioneel recept uit de regio Lazio. De ingrediënten zijn een hemelse combinatie van pasta, Pecorino kaas en guanciale. Simpel, maar oh zo lekker.
null personen
645 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook de pasta naar bereidingswijze op de verpakking.
Rasp de pecorino kaas in een kom.
Bak de guanciale blokjes in een pan tot ze knapperig zijn, let op dat het niet verbrand.
Schep de guanciale blokjes uit de pan, zet part. Vang het vet uit de pan op in een kommetje.
Wanneer de pasta gereed is, giet af en vang een kopje kookvocht op. Voeg de pasta terug in de pan op laag vuur. Voeg een eetlepel vet en een beetje kookwater toe. Voeg de pecorino kaas en pancetta toe, kruid met peper naar smaak en roer goed door. Voeg extra kaas en peper naar smaak toe. Buon Appetito!
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g Liguori mezze maniche rigate
150 g Pecorino Romano
100 g guanciale blokjes