'Thaise' kokossoep met kip van Mae Ploy (advertentie)
Koken met Mae Ploy: een klassieker uit Thailand! Een heerlijk rijkgevulde, romige en aromatische maaltijdsoep.
Aan de slag
Neem een ruime pan en voeg hierin de bouillonblokjes, het water, vissaus, limoensap, suiker en zout toe. Zet op het vuur. Kneus de citroengras stengels en de knoflook en snij de gember in plakken. Voeg dit toe aan de bouillon en laat op laag vuur ongeveer een kwartier rustig trekken.
Terwijl de bouillon trekt snij je de paddenstoelen en de paksoi in stukken en je bakt de paddenstoelen in wat olie op hoog vuur goudbruin en gaar. Zet apart. Kook de noedels beetgaar, spoel af en zet apart.
Haal nu de smaakmakers (gember, citroengras en knoflook) uit de bouillon en voeg de kipreepjes toe. Laat de kip ongeveer 3-4 minuten meekoken tot ze gaar zijn. Voeg de stukken paksoi toe en laat dit ook een paar minuten meekoken. Voeg als laatste de kokosmelk toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Neem 4 ruime kommen en verdeel de noedels hierin. Schenk de soep erbij en serveer met gesneden bosuitjes en de gesneden rode peper en verse koriander.
'Thaise' kokossoep met kip van Mae Ploy (advertentie)
Koken met Mae Ploy: een klassieker uit Thailand! Een heerlijk rijkgevulde, romige en aromatische maaltijdsoep.
null personen
440 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Neem een ruime pan en voeg hierin de bouillonblokjes, het water, vissaus, limoensap, suiker en zout toe. Zet op het vuur. Kneus de citroengras stengels en de knoflook en snij de gember in plakken. Voeg dit toe aan de bouillon en laat op laag vuur ongeveer een kwartier rustig trekken.
Terwijl de bouillon trekt snij je de paddenstoelen en de paksoi in stukken en je bakt de paddenstoelen in wat olie op hoog vuur goudbruin en gaar. Zet apart. Kook de noedels beetgaar, spoel af en zet apart.
Haal nu de smaakmakers (gember, citroengras en knoflook) uit de bouillon en voeg de kipreepjes toe. Laat de kip ongeveer 3-4 minuten meekoken tot ze gaar zijn. Voeg de stukken paksoi toe en laat dit ook een paar minuten meekoken. Voeg als laatste de kokosmelk toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Neem 4 ruime kommen en verdeel de noedels hierin. Schenk de soep erbij en serveer met gesneden bosuitjes en de gesneden rode peper en verse koriander.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1½ kippenbouillonblokje
750 ml water
60 ml limoensap
2 el lichtbruine basterdsuiker
½ tl zout
2 stengels citroengras
4 tenen knoflook
15 g gember
200 g kastanjechampignons
1 paksoi
200 g noedels
300 g scharrel kipfiletreepjes
250 ml Mae Ploy kokosmelk
2 bosuien
1 verse rode peper
7½ g verse koriander