Paashaaswafel met banaan en aardbei
Deze wafel verkleed als paashaas, vraagt erom samen te delen! Extra genieten met de banaan, blauwe bessen en aardbei.
Aan de slag
Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en ⅚ gesmolten boter erdoor.
Prak de banaan met een vork en meng door het yoghurt-eimengsel. Schenk, al roerend, bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven.
Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Halveer 2 wafels. Je hebt nu 2 ronde wafels en 4 halve. Snijd van de halve wafels een reepje af, zodat de onderkanten recht zijn.
Leg de 2 ronde wafels op een serveerschaal. Leg boven elke ronde wafel 2 halve, als oren. Leg op elk oor een aantal plakjes aardbei. Snijd de andere banaan in plakjes. Leg 2 kleine plakjes iets boven het midden, naast elkaar op de ronde wafels, 2 per wafel. Leg op elk plakje banaan 1 blauwe bes, dit zijn de ogen. Leg onder de ogen 2 grotere plakjes banaan. Leg in het midden een aardbei, als neus, en 2 pepsels gekruist op elkaar als snorharen.
Paashaaswafel met banaan en aardbei
Deze wafel verkleed als paashaas, vraagt erom samen te delen! Extra genieten met de banaan, blauwe bessen en aardbei.
null porties
1400 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en ⅚ gesmolten boter erdoor.
Prak de banaan met een vork en meng door het yoghurt-eimengsel. Schenk, al roerend, bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven.
Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Halveer 2 wafels. Je hebt nu 2 ronde wafels en 4 halve. Snijd van de halve wafels een reepje af, zodat de onderkanten recht zijn.
Leg de 2 ronde wafels op een serveerschaal. Leg boven elke ronde wafel 2 halve, als oren. Leg op elk oor een aantal plakjes aardbei. Snijd de andere banaan in plakjes. Leg 2 kleine plakjes iets boven het midden, naast elkaar op de ronde wafels, 2 per wafel. Leg op elk plakje banaan 1 blauwe bes, dit zijn de ogen. Leg onder de ogen 2 grotere plakjes banaan. Leg in het midden een aardbei, als neus, en 2 pepsels gekruist op elkaar als snorharen.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
120 g ongezouten roomboter
300 g zelfrijzend bakmeel
2 tl kristalsuiker
½ tl zout
4 scharreleieren
180 g volle yoghurt
300 ml volle melk
2 bananen
4 aardbeien
4 blauwe bessen
4 zoute pepsels
Dit heb je nodig
wafelijzer