Tomatenrijst met kip van de bbq en komkommersalade (advertorial)
Geurige rijst, die nog meer smaak krijgt doordat je het kookt in een saus van tomaat, paprika en ui. Lekker met een op de bbq gegrild stukje kip.
Aan de slag
Maak de paprika, gember en uien schoon en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in kwarten. Doe met de paprikapoeder in de blender en pureer tot een saus.
Ris de tijmblaadjes van de takjes, hou een ½ tl apart. Schep de kip om met 6 el (per 4 personen) van de saus, de tijmblaadjes, het laurierblaadje en ¼ van de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Was ondertussen de rijst tot het water helder is. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem, voeg de rest van de saus toe en bak 5 min. al roerend op middelhoog vuur. Voeg de rijst en het kokende water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. Breng aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Haal de deksel eraf, roer de bovenkant een beetje los met een vork en kook nog 5 min. op laag vuur tot de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen. Haal van het vuur en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Steek ondertussen de barbecue aan. Snijd de komkommer met de dunschiller of een kaasschaaf in dunne linten en meng met de azijn, de rest van de olie en peper.
Rooster de kip 12-14 min. op de barbecue, keer halverwege om. Roer de rijst luchtig los met een vork en serveer samen met de kip en komkommersalade. Bestrooi de kip met de achtergehouden tijmblaadjes en serveer.
Tomatenrijst met kip van de bbq en komkommersalade (advertorial)
Geurige rijst, die nog meer smaak krijgt doordat je het kookt in een saus van tomaat, paprika en ui. Lekker met een op de bbq gegrild stukje kip.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika, gember en uien schoon en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in kwarten. Doe met de paprikapoeder in de blender en pureer tot een saus.
Ris de tijmblaadjes van de takjes, hou een ½ tl apart. Schep de kip om met 6 el (per 4 personen) van de saus, de tijmblaadjes, het laurierblaadje en ¼ van de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Was ondertussen de rijst tot het water helder is. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem, voeg de rest van de saus toe en bak 5 min. al roerend op middelhoog vuur. Voeg de rijst en het kokende water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. Breng aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Haal de deksel eraf, roer de bovenkant een beetje los met een vork en kook nog 5 min. op laag vuur tot de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen. Haal van het vuur en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Steek ondertussen de barbecue aan. Snijd de komkommer met de dunschiller of een kaasschaaf in dunne linten en meng met de azijn, de rest van de olie en peper.
Rooster de kip 12-14 min. op de barbecue, keer halverwege om. Roer de rijst luchtig los met een vork en serveer samen met de kip en komkommersalade. Bestrooi de kip met de achtergehouden tijmblaadjes en serveer.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
30 g verse gember
2 middelgrote uien
300 g trostomaten
1 tl gerookt paprikapoeder
2 takjes verse tijm
4 scharrelkipdijfilet
1 laurierblad
4 el milde olijfolie
300 g Lassie basmatirijst
200 ml kokend water
1 kippenbouillontablet
1 komkommer
2 el wittewijnazijn
Dit heb je nodig
blender
barbecue
dunschiller