Frisse voorjaarssalade met zwarte kikkererwten en mango (advertorial)
Frisse mango en komkommer, smaakvolle rijst, pittige jalapeño, zoete chilisaus en crunchy zwarte kikkererwten: zoveel smaken op je bord, dat wordt genieten.
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur tot knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de mango en komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de jalapeño en peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Meng de rijst met de mango, komkommer, rode ui, jalapeño, de helft van de peterselie, het limoenrasp en -sap, de chilisaus en de rest van de olie. Verdeel de zwarte kikkererwten erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Frisse voorjaarssalade met zwarte kikkererwten en mango (advertorial)
Frisse mango en komkommer, smaakvolle rijst, pittige jalapeño, zoete chilisaus en crunchy zwarte kikkererwten: zoveel smaken op je bord, dat wordt genieten.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur tot knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de mango en komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de jalapeño en peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Meng de rijst met de mango, komkommer, rode ui, jalapeño, de helft van de peterselie, het limoenrasp en -sap, de chilisaus en de rest van de olie. Verdeel de zwarte kikkererwten erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de peterselie.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
4 el milde olijfolie
300 g Bonduelle zwarte kikkererwten
2 tl paprikapoeder
1 eetrijpe mango
1 komkommer
1 rode ui
1 jalapeñopeper
10 g verse platte peterselie
1 biologische limoen
2 el zoete chilisaus