Volkorentagliatelle met paddenstoelen met knoflook-kruidenolie
Gebakken champignons en groene asperges zijn een gouden smaakcombinatie in deze tagliatelle. De verse kruiden geven de pasta een extra lekker aroma.
Aan de slag
Snijd de champignons in plakjes. Scheur grote oesterzwammen in de lengte doormidden. Maak de asperges schoon en snijd ze elk in 4 stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de champignons en oesterzwammen 8 min. op hoog vuur, zodat ze een beetje aanbakken. Schep af en toe om. Voeg 1 el olie (per 4 personen) en de asperges toe en bak nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan.
Snijd ondertussen de knoflook in flinterdunne plakjes. Ris de tijm- en oreganoblaadjes uit de Italiaanse kruidenmix van de takjes. De rest van de kruiden gebruik je niet.
Verwarm de rest van de olie in dezelfde hapjespan op laag vuur. Voeg de knoflook, tijm- en oreganoblaadjes toe en fruit 5 min., roer af en toe door.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op (per 4 personen). Schep de pasta met de paddenstoelen en asperges bij de warme kruidenolie en verwarm al omscheppend nog 1 min. op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Volkorentagliatelle met paddenstoelen met knoflook-kruidenolie
Gebakken champignons en groene asperges zijn een gouden smaakcombinatie in deze tagliatelle. De verse kruiden geven de pasta een extra lekker aroma.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in plakjes. Scheur grote oesterzwammen in de lengte doormidden. Maak de asperges schoon en snijd ze elk in 4 stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de champignons en oesterzwammen 8 min. op hoog vuur, zodat ze een beetje aanbakken. Schep af en toe om. Voeg 1 el olie (per 4 personen) en de asperges toe en bak nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan.
Snijd ondertussen de knoflook in flinterdunne plakjes. Ris de tijm- en oreganoblaadjes uit de Italiaanse kruidenmix van de takjes. De rest van de kruiden gebruik je niet.
Verwarm de rest van de olie in dezelfde hapjespan op laag vuur. Voeg de knoflook, tijm- en oreganoblaadjes toe en fruit 5 min., roer af en toe door.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op (per 4 personen). Schep de pasta met de paddenstoelen en asperges bij de warme kruidenolie en verwarm al omscheppend nog 1 min. op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g champignons
250 g biologische kastanjechampignons
150 g biologische oesterzwammen
350 g groene asperges
200 ml biologische olijfolie extra vierge
6 tenen biologische knoflook
15 g verse Italiaanse kruidenmix
300 g biologische volkoren tagliatelle