Vegetarische bloemkool ovenschotel van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: een heerlijke vegetarische bloemkool ovenschotel met een romige smaak en zachte textuur. Geliefd bij het hele gezin!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200, hete lucht op 180°C.
Kook de aardappelschijfjes en de bloemkoolroosjes ca. 5 min voor.
Bak in een braadpan het vegetarische gehakt. Snijd de ui fijn en bak deze vervolgens samen met de uitgelekte bloemkoolroosjes even kort met het vegetarische gehakt mee.
Vet de ovenschaal in en beleg de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Doe hier bovenop het mengsel van vegetarisch gehakt, bloemkoolroosjes en ui.
Voeg de inhoud van het zakje oven mix toe aan het water samen met de kookroom en roer het goed door. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door. Schenk ¾ van de aangemaakte oven mix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 min en verdeel intussen de andere helft aardappelschijfjes hier overheen. Schenk tot slot het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.
Laat de ovenschotel ca. 45 min in het midden van de oven gaar en goudbruin worden.
Vegetarische bloemkool ovenschotel van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: een heerlijke vegetarische bloemkool ovenschotel met een romige smaak en zachte textuur. Geliefd bij het hele gezin!
null personen
465 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200, hete lucht op 180°C.
Kook de aardappelschijfjes en de bloemkoolroosjes ca. 5 min voor.
Bak in een braadpan het vegetarische gehakt. Snijd de ui fijn en bak deze vervolgens samen met de uitgelekte bloemkoolroosjes even kort met het vegetarische gehakt mee.
Vet de ovenschaal in en beleg de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Doe hier bovenop het mengsel van vegetarisch gehakt, bloemkoolroosjes en ui.
Voeg de inhoud van het zakje oven mix toe aan het water samen met de kookroom en roer het goed door. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door. Schenk ¾ van de aangemaakte oven mix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 min en verdeel intussen de andere helft aardappelschijfjes hier overheen. Schenk tot slot het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.
Laat de ovenschotel ca. 45 min in het midden van de oven gaar en goudbruin worden.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g aardappelschijfjes
500 g bloemkoolroosjes
300 g plantaardig rulgehakt
1 grote ui
57 g Maggi ovenschotel bloemkool room kruidenmix
200 ml water
150 ml kookroom
1 middelgroot scharrelei