Rijstvel-kussentjes
Deze rijstvel-kussentjes zijn leuk om te maken én zien er spectaculair uit. Vul ze met garnalen, carpaccio of avocado en serveer ze als borrelhapje of voorgerecht!
40 min. bereiden / 5 min. oventijd
16 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de rijstvellen klaar. Doe het water in een schaal, doop er een rijstvel voor ca. 5 sec. in en leg op een snijplank. Doop een tweede rijstvel in het watermengsel en leg op het eerste vel.
Snijd ca. 1.5 cm van de randen af, zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke plakjes. Leg op het rooster van de oven met voldoende ruimte ertussen. Maak zo ook de rest van de rijstvellen.
Bak de rijstvellen ca. 5 min. in de oven tot ze opgebold als kussentjes en knapperig zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen tot gebruik.
Snijd de garnalen fijn, snijd het bosuitje in ringetjes en rasp de gele schil van de citroen. Meng met de wasabimayonaise en sesamolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een spuitzak.
Leg de carpaccio klaar. Snijd ¾ van de carpaccio en de bieslook fijn en meng met de meegeleverde truffelmayo en de zuivelspread. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in een tweede spuitzak.
Rasp de groene schil van de limoen. Snijd de mangoblokjes in kleinere blokjes van een ½ cm en schep om met het limoenrasp, de chilivlokken en zwarte sesamzaadjes. Doe de avocadospread in een derde spuitzak.
Maak met een scherp mesje een gaatje van 1.5 cm aan de bovenkant van de rijstvelkussentjes. Spuit de verschillende vullingen in de kussentjes. Garneer de kussentjes met garnalenvulling met de zalmeitjes. Maak met de rest van de carpaccio kleine roosjes en garneer de carpaccio-kussentjes ermee. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en de meegeleverde Parmezaanse kaas. Schep de mangosalade op de kussentjes gevuld met avocadospread en garneer met blaadjes koriander. Verdeel de rucola over 4 bordjes en verdeel de kussentjes erover.
Rijstvel-kussentjes
Deze rijstvel-kussentjes zijn leuk om te maken én zien er spectaculair uit. Vul ze met garnalen, carpaccio of avocado en serveer ze als borrelhapje of voorgerecht!
voorgerecht
null personen
40 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de rijstvellen klaar. Doe het water in een schaal, doop er een rijstvel voor ca. 5 sec. in en leg op een snijplank. Doop een tweede rijstvel in het watermengsel en leg op het eerste vel.
Snijd ca. 1.5 cm van de randen af, zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke plakjes. Leg op het rooster van de oven met voldoende ruimte ertussen. Maak zo ook de rest van de rijstvellen.
Bak de rijstvellen ca. 5 min. in de oven tot ze opgebold als kussentjes en knapperig zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen tot gebruik.
Snijd de garnalen fijn, snijd het bosuitje in ringetjes en rasp de gele schil van de citroen. Meng met de wasabimayonaise en sesamolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een spuitzak.
Leg de carpaccio klaar. Snijd ¾ van de carpaccio en de bieslook fijn en meng met de meegeleverde truffelmayo en de zuivelspread. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in een tweede spuitzak.
Rasp de groene schil van de limoen. Snijd de mangoblokjes in kleinere blokjes van een ½ cm en schep om met het limoenrasp, de chilivlokken en zwarte sesamzaadjes. Doe de avocadospread in een derde spuitzak.
Maak met een scherp mesje een gaatje van 1.5 cm aan de bovenkant van de rijstvelkussentjes. Spuit de verschillende vullingen in de kussentjes. Garneer de kussentjes met garnalenvulling met de zalmeitjes. Maak met de rest van de carpaccio kleine roosjes en garneer de carpaccio-kussentjes ermee. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en de meegeleverde Parmezaanse kaas. Schep de mangosalade op de kussentjes gevuld met avocadospread en garneer met blaadjes koriander. Verdeel de rucola over 4 bordjes en verdeel de kussentjes erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 rijstvellen
300 ml water
100 g Noordse garnalen
½ bosui
1 biologische citroen
1 el wasabimayonaise
123 g AH Greenfields Carpaccio truffelmayo
100 g zuivelspread naturel
5 g verse bieslook
1 biologische limoen
120 g verse mangostukjes
¼ tl chilivlokken
½ tl zwarte sesamzaadje
50 g zalmforeleitjes
5 g verse koriander
40 g biologische rucola
Dit heb je nodig
spuitzak met gladde spuitmond