Oma’s opbakkers met kip en appel van CêlaVíta (advertentie)
bewaar
bewaar

Oma’s opbakkers met kip en appel van CêlaVíta (advertentie)

Koken met CêlaVíta: lekkers Hollands, kip met appel en aardappels. Een echte familie favoriet.

30 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Schil en snijd de appels in blokjes van 3 cm.

Snijd de kippendijen in stukjes, net zo groot als de appel. Meng de kippendijen met olijfolie, fijngehakte tijm en peper en zout naar smaak. Rijg de kippendij- en appelstukjes om en om op de spiesjes. Maak 2 spiesjes per persoon. Verwarm een grill- en bakpan.

Bak de aardappeltjes in zonnebloemolie goudgeel en krokant in ongeveer 14 minuten op matig vuur. Breng ze op smaak met peper en zout. Grill ondertussen in de grillpan de kip-appelspiesjes gaar. Draai de spiesjes regelmatig om. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

bereidingstipDe aardappelen kunnen ook bereid worden in de airfryer, besprenkel ze dan vooraf met wat zonnebloemolie. In de airfryer duurt het bakken ongeveer 18 minuten op 200 °C.
serveertipServeer er voor de kinderen wat appelmoes bij. Lekker met een simpele salade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken
algemeenDit recept is ontwikkeld door Cêlavíta. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oma’s opbakkers met kip en appel van CêlaVíta (advertentie)

Koken met CêlaVíta: lekkers Hollands, kip met appel en aardappels. Een echte familie favoriet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig