Geroosterde prei van de BBQ en ansjovisvinaigrette van Hugo Kennis
Lekker bijgerecht van de BBQ: deze geroosterde prei met smaakvolle ansjovisvinaigrette. Lekker bij gegrilde vis of een gepofte aardappel. Geen fan van ansjovis? Je kan deze ook vervangen door olijven.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel de prei (1,5 kg per 4 personen) onder koud stromend water. Wrijf de preien in met ⅙ olijfolie. Rooster de prei 10-12 min. op de barbecue tot de buitenste bladeren zwartgeblakerd zijn.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwarm de ansjovis met de knoflook 5-7 min. in een pannetje met de rest van de olijfolie op de barbecue tot de ansjovis uit elkaar begint te vallen.
Laat de ansjovisolie 5 min afkoelen. Klop de lauwwarme olie met de mosterd en azijn tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de kappertjes erdoor.
Haal de prei van de barbecue en laat 5 min. afkoelen. Verwijder voorzichtig de donkere, buitenste laagjes van de prei, die gebruik je niet. Verdeel de vinaigrette over de prei.
Geroosterde prei van de BBQ en ansjovisvinaigrette van Hugo Kennis
Lekker bijgerecht van de BBQ: deze geroosterde prei met smaakvolle ansjovisvinaigrette. Lekker bij gegrilde vis of een gepofte aardappel. Geen fan van ansjovis? Je kan deze ook vervangen door olijven.
bijgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel de prei (1,5 kg per 4 personen) onder koud stromend water. Wrijf de preien in met ⅙ olijfolie. Rooster de prei 10-12 min. op de barbecue tot de buitenste bladeren zwartgeblakerd zijn.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwarm de ansjovis met de knoflook 5-7 min. in een pannetje met de rest van de olijfolie op de barbecue tot de ansjovis uit elkaar begint te vallen.
Laat de ansjovisolie 5 min afkoelen. Klop de lauwwarme olie met de mosterd en azijn tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de kappertjes erdoor.
Haal de prei van de barbecue en laat 5 min. afkoelen. Verwijder voorzichtig de donkere, buitenste laagjes van de prei, die gebruik je niet. Verdeel de vinaigrette over de prei.
serveertip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 preien
180 ml olijfolie mild
2 tenen knoflook
45 g ansjovisfilets in olijfolie
2 el mosterd
3½ el dragonazijn
3 el kappertjes
Dit heb je nodig
barbecue