Geroosterde prei van de BBQ en ansjovisvinaigrette van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Geroosterde prei van de BBQ en ansjovisvinaigrette van Hugo Kennis

Lekker bijgerecht van de BBQ: deze geroosterde prei met smaakvolle ansjovisvinaigrette. Lekker bij gegrilde vis of een gepofte aardappel. Geen fan van ansjovis? Je kan deze ook vervangen door olijven.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel de prei (1,5 kg per 4 personen) onder koud stromend water. Wrijf de preien in met ⅙ olijfolie. Rooster de prei 10-12 min. op de barbecue tot de buitenste bladeren zwartgeblakerd zijn.

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwarm de ansjovis met de knoflook 5-7 min. in een pannetje met de rest van de olijfolie op de barbecue tot de ansjovis uit elkaar begint te vallen.

Laat de ansjovisolie 5 min afkoelen. Klop de lauwwarme olie met de mosterd en azijn tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de kappertjes erdoor.

Haal de prei van de barbecue en laat 5 min. afkoelen. Verwijder voorzichtig de donkere, buitenste laagjes van de prei, die gebruik je niet. Verdeel de vinaigrette over de prei.

serveertipLekker bij gegrilde vis, gepofte aardappel of worst van de barbecue.
vegatipVervang de ansjovis door 3 el fijngesneden zwarte olijven.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde prei van de BBQ en ansjovisvinaigrette van Hugo Kennis

Lekker bijgerecht van de BBQ: deze geroosterde prei met smaakvolle ansjovisvinaigrette. Lekker bij gegrilde vis of een gepofte aardappel. Geen fan van ansjovis? Je kan deze ook vervangen door olijven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig