Pittige aardappelsalade met mais en gegrilde paprika
Een keer iets anders dan de standaard appelsalade serveren? Geef je salade extra pit met een beetje chipotle. En extra fijn: dit bijgerecht staat al met 20 min. op de tuintafel.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten. Kook in ca. 10 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken.
Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in repen van 1 cm. Spoel de mais onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de mayonaise met de chipotle. Snijd de bosuitjes in flinterdunne schuine ringen.
Meng de mais, paprika, chipotlemayo en ⅔ van de bosui door de nog warme aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een serveerschaal en verdeel daar de rest van de bosui over.
Pittige aardappelsalade met mais en gegrilde paprika
Een keer iets anders dan de standaard appelsalade serveren? Geef je salade extra pit met een beetje chipotle. En extra fijn: dit bijgerecht staat al met 20 min. op de tuintafel.
bijgerecht
null personen
330 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten. Kook in ca. 10 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken.
Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in repen van 1 cm. Spoel de mais onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de mayonaise met de chipotle. Snijd de bosuitjes in flinterdunne schuine ringen.
Meng de mais, paprika, chipotlemayo en ⅔ van de bosui door de nog warme aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een serveerschaal en verdeel daar de rest van de bosui over.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
800 g vastkokende aardappelen
295 g gegrilde paprika's in pot
300 g mais in blik
4 el mayonaise
1 el chipotlepeper in adobosaus in pot
3 bosuitjes