Pittige bloemkoolrelish
Kun je bloemkoolbladeren eten? Zeker! Maak er bijvoorbeeld deze pittige relish van. Pluspunt: hoe langer hij staat, hoe meer smaak hij krijgt. En je hebt er wel 2 weken plezier van!
Aan de slag
Snijd het bloemkoolblad (van ca. 1 grote bloemkool) in stukjes van 1 cm en snipper de sjalotten. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak het bloemkoolblad, de sjalot, de sambal oelek en de suiker 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de azijn, het water en het zout toe en kook 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht inkoken tot de helft. Schep in een de pot (of in 2 kleinere potten) en laat afkoelen. Dit duurt ca. 3 uur. Bewaar goed afgesloten in de koelkast. Na 1 nacht staan is je relish nog lekkerder.
Pittige bloemkoolrelish
Kun je bloemkoolbladeren eten? Zeker! Maak er bijvoorbeeld deze pittige relish van. Pluspunt: hoe langer hij staat, hoe meer smaak hij krijgt. En je hebt er wel 2 weken plezier van!
bijgerecht
null porties
20 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd het bloemkoolblad (van ca. 1 grote bloemkool) in stukjes van 1 cm en snipper de sjalotten. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak het bloemkoolblad, de sjalot, de sambal oelek en de suiker 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de azijn, het water en het zout toe en kook 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht inkoken tot de helft. Schep in een de pot (of in 2 kleinere potten) en laat afkoelen. Dit duurt ca. 3 uur. Bewaar goed afgesloten in de koelkast. Na 1 nacht staan is je relish nog lekkerder.
bewaartip:
variatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g bloemkoolbladeren
2 sjalotten
1 el milde olijfolie
1 el sambal oelek
2 el kristalsuiker
100 ml azijn
50 ml water
½ tl zout
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)