Salmorejo
bewaar
bewaar

Salmorejo

Salmorejo is het broertje van de gazpacho. Deze frisse, Spaanse, koude tomatensoep uit Andalusië wordt vaak gegeten als voorgerecht of als fris tussendoortje.

30 min. bereiden / 40 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Scheur het brood in stukken en laat in wat water weken. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de steelaanzet.

Pureer de tomaten met de knoflook en het brood in de blender of keukenmachine tot een gladde soep.

Voeg de azijn, ¾ van de olie en het water toe en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek de soep af met vershoudfolie en laat in 1 uur of een nacht koud worden in de koelkast.

Maak ondertussen de toppings van de soep. Kook de eieren in 9 min. hard en prak ze fijn met een vork.

Verhit 1 el olie (per 6 personen) in een koekenpan, scheur de ham in stukken en bak de ham in 2-3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de peterselie fijn.

Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met het eikruim, de serranoham en peterselie. Besprenkel met de rest van de olie.

achtergrondinfoSalmorejo is een frisse, Spaanse, koude tomatensoep uit de regio Andalusië. Het wordt vaak gegeten als voorgerecht of als een fris tussendoortje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salmorejo

Salmorejo is het broertje van de gazpacho. Deze frisse, Spaanse, koude tomatensoep uit Andalusië wordt vaak gegeten als voorgerecht of als fris tussendoortje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig