Loempiataart
bewaar
bewaar

Loempiataart

Gek op loempia’s én op hartige taart? Met deze taart geïnspireerd op de Vietnamese loempia hoef je niet te kiezen. Knapperig filodeeg, kipdijfilet en wokgroente. Wat wil je nog meer?

30 min. bereiden / 50 min. oventijd / 10 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Ontdooi het filodeeg. Stapel 3 vellen filodeeg in de springvorm, bestrijk elk vel steeds licht met wat olie. Bak ca. 5 min. in de oven, of tot het deeg lichtbruin is.

Haal de vorm uit de oven. Stapel de andere vellen, op 1 vel na, op elkaar in de vorm, draai de vellen steeds een kwartslag ten opzichte van elkaar. Bestrijk steeds elk vel licht met olie. Laat het deeg over de rand van de vorm hangen.

Snijd de kip in flinterdunne repen. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip 3 min. Voeg de wokgroente toe en bak 5 min. mee.

Voeg de sojasaus en chilisaus toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal de pan van het vuur.

Meng de eieren door het kip-groentemengsel en schep in de vorm. Vouw het overhangende deeg terug over de vulling. Leg het achtergehouden vel deeg op de taart en vouw in de rand van de springvorm.

Bestrijk de bovenkant met de rest van de olie en bak de taart in ca. 45 min. gaar en lichtbruin. Laat de taart 10 min. afkoelen voordat je hem aansnijdt.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Loempiataart

Gek op loempia’s én op hartige taart? Met deze taart geïnspireerd op de Vietnamese loempia hoef je niet te kiezen. Knapperig filodeeg, kipdijfilet en wokgroente. Wat wil je nog meer?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig