Macaroni carbonara
bewaar
bewaar

Macaroni carbonara

Carbonara is makkelijk, je hebt niet meer nodig dan spek, ei en kaas. In deze versie voegen we ook nog knoflook toe. Dit keer met macaroni in plaats van de traditionele spaghetti. Zo heb jij in 20 minuten je macaroni carbonara op tafel staan.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta krokant. Snijd de knoflook fijn en bak 1 min. mee. Zet het vuur uit.

Rasp de kaas. Snijd de peterselie fijn. Splits ⅓ van de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los met de overige eieren en ¾ van de kaas. Giet de macaroni af, maar vang 200 ml (per 4 personen) kookvocht op.

Meng 3 el kookvocht (per 4 personen) door het eimengsel en schep met de pancetta door de macaroni. Voeg in delen het kookvocht toe en meng tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Verdeel de macaroni over de borden en bestrooi met de rest van de kaas en peterselie.

combinatietipLekker met gegrilde courgette.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Macaroni carbonara

Carbonara is makkelijk, je hebt niet meer nodig dan spek, ei en kaas. In deze versie voegen we ook nog knoflook toe. Dit keer met macaroni in plaats van de traditionele spaghetti. Zo heb jij in 20 minuten je macaroni carbonara op tafel staan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig