Stromboli met mozzarella en gedroogde tomaten (advertorial)
bewaar
bewaar

Stromboli met mozzarella en gedroogde tomaten (advertorial)

Waan je even in Italië met dit recept. Een 'stromboli' is een opgerolde pizza. Deze is gevuld met mozzarella, gedroogde tomaat, prosciutto en basilicum. Een perfect hapje voor bij de borrel. Buon appetito!

25 min. bereiden / 1 uur 5 min. oventijd / 25 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Meng de bloem, gist, het zout, 1 el olie uit het potje gedroogde tomaten (per stromboli) en het lauwwarme water in een kom. Voeg eventueel wat extra water toe als het deeg te droog is. Kneed in 10 min. met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

Haal het deeg uit de kom. Bol het op door de randen naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en de handeling te herhalen. Vet een kom in, leg het deeg erin, dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

Verwarm de oven met daarin de bakplaat voor op 220 °C. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en scheur de mozzarella in kleine stukjes. Snijd de gedroogde tomaten fijn en snijd de basilicumblaadjes grof.

Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 25 x 35 cm. Besmeer met de tomatenpuree, verdeel de prosciutto, spianata romana, mozzarella en ⅔ van de geraspte kaas erover. Verdeel de tomaten en ⅔ van het basilicum erover en bestrooi met peper. Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een strakke rol.

Haal de hete bakplaat uit de oven, bekleed met bakpapier en leg de stromboli erop. Maak ca. 4 inkepingen in het deeg, bestrijk met een ½ el olie uit het potje gedroogde tomaten (per 6 personen) en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de stromboli ca. 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen, snijd in dikke plakken en bestrooi met de rest van het basilicum. Schenk er de Birra Moretti L’Autentica bij.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stromboli met mozzarella en gedroogde tomaten (advertorial)

Waan je even in Italië met dit recept. Een 'stromboli' is een opgerolde pizza. Deze is gevuld met mozzarella, gedroogde tomaat, prosciutto en basilicum. Een perfect hapje voor bij de borrel. Buon appetito!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig