Bulgogi met sla en kimchi
bewaar
bewaar

Bulgogi met sla en kimchi

Het geheim van deze onweerstaanbare bulgogi? Peer in de marinade, daardoor wordt-ie lekker zoet.

30 min. bereiden / 1 uur wachten

14 ingrediënten

Aan de slag

Boen de peer schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder de steel en het klokhuis. Schil de gember en snijd de uien in stukken. Doe de peer, gember, ui, knoflook, sojasaus en basterdsuiker in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Schep de marinade in een grote mengkom en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de ribeye, tegen de draad van het vlees in, in dunne plakjes. Voeg toe aan de marinade, schep goed door en laat dit ca. 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik

Haal ondertussen de blaadjes sla los, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Schep de peen julienne om met de sesamolie, ⅓ van de bosui, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de gemarineerde ribeye (in delen) 2 min., keer halverwege.

Beleg een blaadje sla met een plakje ribeye, wat wortelsalade, kimchi en de rest van de bosui. Bestrooi de bulgogi met het sesamzaad en serveer de rijst erbij.

bereidingstipJe kunt de ribeye 1 dag van tevoren marineren. Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.
achtergrondinfoBulgogi betekent ‘vuurvlees’ – niet omdat het pittig is, maar omdat het op de barbecue wordt gemaakt. In de Koreaanse keuken is barbecueën een veelgebruikte methode om vlees te bereiden. Bulgogi bestaat uit dunne plakjes vlees in een marinade van onder meer sesamolie, gember en Koreaanse peer. In dit recept gebruiken we Nederlandse peer en grillen we het vlees in een grillpan. Net zo lekker!
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bulgogi met sla en kimchi

Het geheim van deze onweerstaanbare bulgogi? Peer in de marinade, daardoor wordt-ie lekker zoet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig