Bulgogi met sla en kimchi
Het geheim van deze onweerstaanbare bulgogi? Peer in de marinade, daardoor wordt-ie lekker zoet.
Aan de slag
Boen de peer schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder de steel en het klokhuis. Schil de gember en snijd de uien in stukken. Doe de peer, gember, ui, knoflook, sojasaus en basterdsuiker in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Schep de marinade in een grote mengkom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ribeye, tegen de draad van het vlees in, in dunne plakjes. Voeg toe aan de marinade, schep goed door en laat dit ca. 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik
Haal ondertussen de blaadjes sla los, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Schep de peen julienne om met de sesamolie, ⅓ van de bosui, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de gemarineerde ribeye (in delen) 2 min., keer halverwege.
Beleg een blaadje sla met een plakje ribeye, wat wortelsalade, kimchi en de rest van de bosui. Bestrooi de bulgogi met het sesamzaad en serveer de rijst erbij.
Bulgogi met sla en kimchi
Het geheim van deze onweerstaanbare bulgogi? Peer in de marinade, daardoor wordt-ie lekker zoet.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Boen de peer schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder de steel en het klokhuis. Schil de gember en snijd de uien in stukken. Doe de peer, gember, ui, knoflook, sojasaus en basterdsuiker in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Schep de marinade in een grote mengkom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ribeye, tegen de draad van het vlees in, in dunne plakjes. Voeg toe aan de marinade, schep goed door en laat dit ca. 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik
Haal ondertussen de blaadjes sla los, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Schep de peen julienne om met de sesamolie, ⅓ van de bosui, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de gemarineerde ribeye (in delen) 2 min., keer halverwege.
Beleg een blaadje sla met een plakje ribeye, wat wortelsalade, kimchi en de rest van de bosui. Bestrooi de bulgogi met het sesamzaad en serveer de rijst erbij.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 peer
60 g biologische verse gember
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
2 el sojasaus
1 el bruine basterdsuiker
375 g ribeye
300 g witte rijst
1 kropsla
3 bosuitjes
300 g peen julienne
1 el sesamolie
250 g kimchi in pot
½ el sesamzaad
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
grillpan