Sambal-ei met gehakt en atjar
bewaar
bewaar

Sambal-ei met gehakt en atjar

Geïnspireerd door de chili fried egg (eitje gebakken in crispy chili olie) proberen we het nu met sambal. Net zo lekker! Samen met gehakt en atjar maak je er in een handomdraai een fijne maaltijd van.

20 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Plet de komkommers met de deegroller en snijd in ongelijke stukken van 2-3 cm. Meng met ⅕ van de sambal, 2 el vocht (per 4 personen) van de atjar en de sesamolie. Laat staan tot gebruik.

Verwarm een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 5 min. rul. Draai het vuur hoog en bak nog 2 min., zodat het vlees een beetje krokant bakt. Voeg de uitgelekte atjar toe en bak nog 1 min. mee. Bestrooi met peper en eventueel zout.

Verhit ondertussen de olie op middelhoog vuur in een koekenpan en roer de rest van de sambal erdoor. Breek de eieren erboven en bak ze naar wens.

Schep een portie rijst in een kom, druk aan en keer om op een bord. Herhaal met de rest van de rijst. Leg op elk bord een sambaleitje en serveer het atjargehakt en de komkommersalade ernaast.

combinatietipLekker met fijngesneden bosui.
vegatipIn plaats van gehakt kun je ook rulstukjes gebruiken.
resttipDit gerecht is de volgende dag heerlijk als lunch.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sambal-ei met gehakt en atjar

Geïnspireerd door de chili fried egg (eitje gebakken in crispy chili olie) proberen we het nu met sambal. Net zo lekker! Samen met gehakt en atjar maak je er in een handomdraai een fijne maaltijd van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig