Pecanbroodje
Bladerdeeg + zoet = altijd een fijne traktatie! Deze keer maken we er deze pecanbroodjes mee. Zie daar maar vanaf te blijven!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 2-3 min.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe 150 g noten met de suiker, boter en het zout in het hakmolentje en maal met korte pulsen tot het de textuur heeft van een grove amandelspijs. Hak de rest van de noten grof. Splits het ei, klop de dooier los. Het eiwit gebruik je niet.
Verwijder het plastic van een plakje ontdooid bladerdeeg. Schep 1/10 van het pecanmengsel in een rechthoek van 10 bij 4 cm, in het midden van het plakje bladerdeeg. Maak 9 horizontale sneetjes van 1 cm breed in het deeg dat aan weerszijden uitsteekt.
Vouw de reepjes deeg om en om naar het midden, zodat ze een vlecht vormen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met 1/10 van de gehakte pecannoten en druk ze lichtjes in het deeg.
Maak zo ook de rest van de broodjes. Smeer de broodjes met een kwast in met de losgeklopte eidooier. Bak 15-20 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig.
Haal uit de oven en smeer direct in met de ahornsiroop. Laat 30 min. afkoelen op de bakplaat.
Pecanbroodje
Bladerdeeg + zoet = altijd een fijne traktatie! Deze keer maken we er deze pecanbroodjes mee. Zie daar maar vanaf te blijven!
null porties
365 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 2-3 min.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe 150 g noten met de suiker, boter en het zout in het hakmolentje en maal met korte pulsen tot het de textuur heeft van een grove amandelspijs. Hak de rest van de noten grof. Splits het ei, klop de dooier los. Het eiwit gebruik je niet.
Verwijder het plastic van een plakje ontdooid bladerdeeg. Schep 1/10 van het pecanmengsel in een rechthoek van 10 bij 4 cm, in het midden van het plakje bladerdeeg. Maak 9 horizontale sneetjes van 1 cm breed in het deeg dat aan weerszijden uitsteekt.
Vouw de reepjes deeg om en om naar het midden, zodat ze een vlecht vormen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met 1/10 van de gehakte pecannoten en druk ze lichtjes in het deeg.
Maak zo ook de rest van de broodjes. Smeer de broodjes met een kwast in met de losgeklopte eidooier. Bak 15-20 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig.
Haal uit de oven en smeer direct in met de ahornsiroop. Laat 30 min. afkoelen op de bakplaat.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
175 g biologische ongebrande pecannoten
50 g lichtbruine basterdsuiker
50 g ongezouten roomboter
¼ tl zout
1 middelgroot scharrelei
10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 el ahornsiroop
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
met bakpapier beklede bakplaat