Surinaamse huzarensalade
Huzarensalade is een veelvoorkomend slaatje op feestjes. Hij dankt z'n mooie roze kleur aan de bietjes die aan deze Surinaamse versie van huzarensalade wordt toegevoegd.
45 min. bereiden
14 ingrediënten
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de stelen van de selderij fijn, bewaar het blad voor garneren. Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui en selderijstelen 4 min. Voeg de kipfilet toe en bak aan beide kanten lichtbruin.
Verkruimel de maggiblokjes boven de pan en voeg het laurierblad en de pimentkorrels toe. Schenk er zo veel water bij dat de kip net onder staat. Leg het deksel op de pan en laat de kip in 20 min. op laag vuur garen.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe in een pan en voeg zo veel water toe dat ze net onder staan. Breng het water aan de kook en laat in 20 min. met het deksel op de pan gaarkoken. Giet af, doe terug in de pan en laat droogstomen.
Kook ondertussen de eieren in 9 min. hard en pel ze.
Rasp de bieten op de grove kant van een blokrasp. Snijd de zilveruitjes heel fijn. Houd ⅓ van de augurken apart en snijd de rest fijn.
Stamp de aardappelen tot puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de kip uit de bouillon en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
Meng de kip met de biet, halvanaise en aardappelpuree. Laat de maiskorrels uitlekken. Schep de zilveruitjes, fijngesneden augurk en maiskorrels erdoor en schep de salade op een schaal.
Snijd de eieren in dunne partjes en snijd het selderijblad fijn. Snijd de rest van de augurk in dunne plakjes. Verdeel het ei, selderij en de overige augurken over de salade.
Surinaamse huzarensalade
Huzarensalade is een veelvoorkomend slaatje op feestjes. Hij dankt z'n mooie roze kleur aan de bietjes die aan deze Surinaamse versie van huzarensalade wordt toegevoegd.
null personen
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de stelen van de selderij fijn, bewaar het blad voor garneren. Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui en selderijstelen 4 min. Voeg de kipfilet toe en bak aan beide kanten lichtbruin.
Verkruimel de maggiblokjes boven de pan en voeg het laurierblad en de pimentkorrels toe. Schenk er zo veel water bij dat de kip net onder staat. Leg het deksel op de pan en laat de kip in 20 min. op laag vuur garen.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe in een pan en voeg zo veel water toe dat ze net onder staan. Breng het water aan de kook en laat in 20 min. met het deksel op de pan gaarkoken. Giet af, doe terug in de pan en laat droogstomen.
Kook ondertussen de eieren in 9 min. hard en pel ze.
Rasp de bieten op de grove kant van een blokrasp. Snijd de zilveruitjes heel fijn. Houd ⅓ van de augurken apart en snijd de rest fijn.
Stamp de aardappelen tot puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de kip uit de bouillon en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
Meng de kip met de biet, halvanaise en aardappelpuree. Laat de maiskorrels uitlekken. Schep de zilveruitjes, fijngesneden augurk en maiskorrels erdoor en schep de salade op een schaal.
Snijd de eieren in dunne partjes en snijd het selderijblad fijn. Snijd de rest van de augurk in dunne plakjes. Verdeel het ei, selderij en de overige augurken over de salade.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
20 g verse selderij
3 el zonnebloemolie
300 g kipfilet
2 maggiblokjes
1 laurierblad
5 pimentkorrels
1 kg kruimige aardappel
3 scharreleieren
300 g gekookte rode bieten
100 g zilveruitjes
120 g zoetzure augurken
200 ml halvanaise
100 g maiskorrels in blik
Dit heb je nodig
pureestamper