Gevulde wijnbladeren
Met lamsgehakt en rijst. Een bijzonder borrelhapje
Aan de slag
Maak de wijnbladeren voorzichtig van elkaar los en leg in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat ca. 10 min. koken. Giet de blageren af en laat uitlekken.
Hak de peterselie en de basilicum fijn. Pel en snipper de ui. Doe de gehakt, rijst, ui, peterselie en basilicum in een kom. Pers de knoflook erboven uit en strooi zout erover. Meng door elkaar en breng op smaak met peper.
Leg het wijnblad met de nerf naar boven op het werkblad. Leg 1 volle eetlepel van het gehaktmengsel in de breedte op het blad. Rol vanaf de onderkant van het blad 1 slag op, vouw de zijkanten om de vullung heen naar binnen en rol het blad verder op. Leg het rolletje in de pan met de naad naar beneden. Zo doorgaan tot alle bladeren gevuld zijn.
Schenk het citroensap en de olie over de rolletjes. Voeg zoveel water toe dat de rolletjes net eonder water staan, verkruimel het bouillontablet erboven. Leg een hittebestendig bord op de rolletjes en druk iets aan.
Kook de rolletjes op laag vuur in ca. 30 min. gaar. Laat het kookvocht (iets) afkoelen. Serveer naar wens warm, lauwwarm of koud.
Gevulde wijnbladeren
Met lamsgehakt en rijst. Een bijzonder borrelhapje
null porties
45 kcal
80 min. bereiden
Aan de slag
Maak de wijnbladeren voorzichtig van elkaar los en leg in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat ca. 10 min. koken. Giet de blageren af en laat uitlekken.
Hak de peterselie en de basilicum fijn. Pel en snipper de ui. Doe de gehakt, rijst, ui, peterselie en basilicum in een kom. Pers de knoflook erboven uit en strooi zout erover. Meng door elkaar en breng op smaak met peper.
Leg het wijnblad met de nerf naar boven op het werkblad. Leg 1 volle eetlepel van het gehaktmengsel in de breedte op het blad. Rol vanaf de onderkant van het blad 1 slag op, vouw de zijkanten om de vullung heen naar binnen en rol het blad verder op. Leg het rolletje in de pan met de naad naar beneden. Zo doorgaan tot alle bladeren gevuld zijn.
Schenk het citroensap en de olie over de rolletjes. Voeg zoveel water toe dat de rolletjes net eonder water staan, verkruimel het bouillontablet erboven. Leg een hittebestendig bord op de rolletjes en druk iets aan.
Kook de rolletjes op laag vuur in ca. 30 min. gaar. Laat het kookvocht (iets) afkoelen. Serveer naar wens warm, lauwwarm of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
30 wijnbladeren op zout water
30 g verse peterselie
15 g verse basilicum
1 ui
250 g lamsgehakt
75 g witte snelkookrijst
1 teen knoflook
3 el citroensap
3 el traditionele olijfolie
1 groentebouillontablet