Asperges met foelie
Aan de slag
Van onderste deel van asperges ca. 2 cm afsnijden. Asperges van af kop met dunschiller rondom schillen. Intussen eieren in ca. 8 minuten hardkoken. Peterselie fijnhakken.
Asperges in ruim water met zout, suiker en foelie aan de kook brengen en in 12 à 15 minuten (beet)gaar koken. Intussen eieren pellen en eierdooier en eiwit apart fijnprakken. Boter op zeer laag vuur laten smelten, zodat bovenste deel helder wordt (=klaren). Heldere deel overdoen in vier schaaltjes en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat (bezinksel wordt niet gebruikt). Asperges over borden of schaal verdelen en geprakte dooier, eiwit en peterselie in banen erover verdelen. Serveren met boter, peper en nootmuskaat. Lekker met gekookte krielaardappeltjes.
Boter klaren
Instructievideo - 00:28 min.
Asperges met foelie
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Van onderste deel van asperges ca. 2 cm afsnijden. Asperges van af kop met dunschiller rondom schillen. Intussen eieren in ca. 8 minuten hardkoken. Peterselie fijnhakken.
Asperges in ruim water met zout, suiker en foelie aan de kook brengen en in 12 à 15 minuten (beet)gaar koken. Intussen eieren pellen en eierdooier en eiwit apart fijnprakken. Boter op zeer laag vuur laten smelten, zodat bovenste deel helder wordt (=klaren). Heldere deel overdoen in vier schaaltjes en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat (bezinksel wordt niet gebruikt). Asperges over borden of schaal verdelen en geprakte dooier, eiwit en peterselie in banen erover verdelen. Serveren met boter, peper en nootmuskaat. Lekker met gekookte krielaardappeltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1½ kg witte asperges
4 eieren (M)
1 zakje verse peterselie
0 zout
0 theelepel suiker
1 stukje foelie
250 g boter
0 nootmuskaat
0 (versgemalen) zwarte peper
Dit heb je nodig
(asperge) dunschiller