Knoflooksoep met ei
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Knoflook pellen en snipperen. Korsten van brood verwijderen en brood in dobbelsteentjes snijden. In pan olie verhitten en knoflook en brood rondom goudbruin bakken. Paprikapoeder toevoegen en goed door knoflook-broodmengsel mengen. 1 liter water en bouillontabletten toevoegen, het geheel aan de kook brengen en bouillontabletten oplossen. Vuur lager draaien en soep ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Hete soep over kommen verdelen. Boven elke kom voorzichtig ei breken. Soepkommen ca. 5 minuten in hete oven zetten tot ei gaar is.
Knoflooksoep met ei
voorgerecht
null personen
255 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Knoflook pellen en snipperen. Korsten van brood verwijderen en brood in dobbelsteentjes snijden. In pan olie verhitten en knoflook en brood rondom goudbruin bakken. Paprikapoeder toevoegen en goed door knoflook-broodmengsel mengen. 1 liter water en bouillontabletten toevoegen, het geheel aan de kook brengen en bouillontabletten oplossen. Vuur lager draaien en soep ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Hete soep over kommen verdelen. Boven elke kom voorzichtig ei breken. Soepkommen ca. 5 minuten in hete oven zetten tot ei gaar is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 teentjes knoflook
4 sneetjes wit boeren (tijger)brood
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
2 kippenbouillontabletten
0 zout en peper
4 eieren (M)
Dit heb je nodig
ovenvaste soepkommen, inhoud ca. 3 dl