Krik-krak-burger
Aan de slag
Druk de tartaartjes iets platter. Strooi de steakkruiden aan allebei de kanten over de tartaartjes.
Doe de cornflakes in het plastic zakje en plet ze met je hand tot kruimels. Strooi de kruimels in een bord en druk de burgers er aan beide kanten in.
Haal het schilletje van de ui en leg de ui op z'n kant. Snij de ui in dunne plakjes.
Verwarm de olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak de burgers en de plakjes ui in ongeveer 6 minuten bruin. Roer af en toe in de plakjes ui, zodat het ringen worden. Keer de burgers en de uiringen halverwege om.
Snij ondertussen de mangoschijven in blokjes. Schep de rozijnen en chilisaus erdoor. De salsa is klaar.
Leg op elke burger wat uiringen en geef er wat mangosalsa bij. Je kunt natuurlijk ook een ander sausje nemen! Serveren met patat.
Krik-krak-burger
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Druk de tartaartjes iets platter. Strooi de steakkruiden aan allebei de kanten over de tartaartjes.
Doe de cornflakes in het plastic zakje en plet ze met je hand tot kruimels. Strooi de kruimels in een bord en druk de burgers er aan beide kanten in.
Haal het schilletje van de ui en leg de ui op z'n kant. Snij de ui in dunne plakjes.
Verwarm de olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak de burgers en de plakjes ui in ongeveer 6 minuten bruin. Roer af en toe in de plakjes ui, zodat het ringen worden. Keer de burgers en de uiringen halverwege om.
Snij ondertussen de mangoschijven in blokjes. Schep de rozijnen en chilisaus erdoor. De salsa is klaar.
Leg op elke burger wat uiringen en geef er wat mangosalsa bij. Je kunt natuurlijk ook een ander sausje nemen! Serveren met patat.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 tartaartjes
4 theelepels steak-kruiden
40 g cornflakes
1 kleine ui
3 eetlepels olie
1 blikje mangoschijven op siroop
2 eetlepels rozijnen
4 eetlepels zoete chilisaus
Dit heb je nodig
plastic boterhamzakje