Kalfslappen in walnootroomsaus
Aan de slag
Kalfslappen in blokjes snijden. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In braadpan boter verhitten en vlees rondom aanbraden. Knoflook door vlees scheppen en meebakken. Rasp en sinaasappelsap toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en vlees afgedekt ca. 40 min. stoven. Intussen walnoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren. Helft van walnoten in steelpan met dikke bodem met slagroom en wijn aan de kook brengen. Vuur laag zetten, pan op vlamverdeler plaatsen en saus 30 min. laten trekken. Andere helft van walnoten verbrokkelen. Walnoot-roommengsel met staafmixer pureren (eventueel wat stoofvocht van kalfslappen toevoegen). Roomsaus in braadpan schenken en vlees nog 10 min. onafgedekt laten sudderen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Peterselie en achtergehouden walnoten erover strooien. Lekker met tagliatelle en gestoomde broccoli.
Kalfslappen in walnootroomsaus
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Kalfslappen in blokjes snijden. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In braadpan boter verhitten en vlees rondom aanbraden. Knoflook door vlees scheppen en meebakken. Rasp en sinaasappelsap toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en vlees afgedekt ca. 40 min. stoven. Intussen walnoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren. Helft van walnoten in steelpan met dikke bodem met slagroom en wijn aan de kook brengen. Vuur laag zetten, pan op vlamverdeler plaatsen en saus 30 min. laten trekken. Andere helft van walnoten verbrokkelen. Walnoot-roommengsel met staafmixer pureren (eventueel wat stoofvocht van kalfslappen toevoegen). Roomsaus in braadpan schenken en vlees nog 10 min. onafgedekt laten sudderen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Peterselie en achtergehouden walnoten erover strooien. Lekker met tagliatelle en gestoomde broccoli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g magere kalfslappen
1 sinaasappel
25 g boter
2 teentjes knoflook
150 g walnoten
125 ml slagroom
100 ml witte wijn
1 zakje verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer