Pompoenpilav met köfte
bewaar
bewaar

Pompoenpilav met köfte

35 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Pompoen in parten snijden, schil en zaden verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. Saffraan in 1 el water weken. In ruime pan ui en helft van knoflook in 1 el olie 1 min. fruiten. Pompoen, chilipeper, kaneel en rozijnen toevoegen en 10 min. afgedekt zachtjes bakken. Rijst erdoor roeren. Bouillon en saffraan toevoegen. Geheel aan de kook brengen en vervolgens op laag vuur (op vlamverdeler) met deksel op pan ca. 10 min. laten sudderen, tot rijst en pompoen gaar zijn. Pilav snel laten afkoelen en in koelkast bewaren. In keukenmachine gehakt met helft van verse koriander, gemalen komijn, rest van knoflook en ½ tl zout en peper fijner malen. Van mengsel gehaktworstjes van 5 cm lang vormen (= köfte). Köfte tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Pilav zachtjes verwarmen. Rest van olie in pan verhitten en hierin gehaktworstjes in 8-10 min. rondom bruinbakken. Pilav bestrooien met rest van koriander. Köfte erbij serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoenpilav met köfte

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig